Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pioneja ja jotain aloitusta...

Kuvasin takapihan loistoa, kahdenlaista erilaista pionia, tuo vaaleampi istutus oli jo kun muutimme tänne, se on vaan sinnitellyt kasvaessaan paljon paremmin joka vuosi ja on tehnyt ihan mukavasti kukkia ja tuoksu on huumaava. Nämä vaaleanpunaiset pionit ovat 3 istutuksen rykelmä ja nyt ovat aika lailla mukavasti kukassaan, kiva kun edes jotain kukkii pihalla nyt. Nimiä en muista näille pioneille.






Paikallisella torilla oli kukkien ale-myynti, joten nyt raaskin ostaa kukkia, laittelin ne tuohon tosi vanhaan muuripataan (ei ole muuten ehjä), joku on sen tehnyt, ei ole symmetrinen. Tuohon on kiva laittaa yksivuotisia kukkia, kun padalla on kokoa aika reilusti. Mies kotipaikan aitasta sen löysi ja kippasi sen autolla sitten meille ja sopii meidän takapihalle kuin nakutettu. 


Sain eilen siivottua varaston ja paljon sieltä joutavaa roinaa sitten kaatopaikalle asti lähtee. Tarkoituksena oli että saan tuohon varastoon tuotua matonkuteeni miehen entiseltä kotipaikalta ja kangaspuut tietty, mutta niiden sijoitus on autotalliin osina. No sitten  niitä kuteita katsottuani, löytyi paljon lakanasta tehtyä kudetta joten ajattelin että tehdäänpä sitten pyöreätä mattoa virkaten, on se aika kovaa työtä, kädet alkuun kipeytyi, olisinko reilun tunnin virkannut tuota, väliin kaipaa jotain muutakin tekemistä käsillä kuin neulomista.

Viikko töitä takana ja olen ollut erittäin väsynyt, vaikka töissäkään ei niin kiirettä, mutta tämä helle vetää veronsa oloon. Kyllä tämä on suihkussa käymistä ja vaatteiden vaihtoa kun on niin hiottavaa, torstaina oli pieni ukonilma jytisteli sellaiset 6 tuntia, mutta ei tullut päälle asti kunnolla. Vettä tuli kuin Esterin pyllystä kovina kuuroina. Kävyt sai kyytiä lähimännyistä, nyt niitä on joka paikassa sitten. 

Mutta hyvää alkavaa tulevaa viikkoa kaikille, kirjoitusväli voi olla pidempi nyt kun töissä olen, katsotaan....

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Olga-sukat juhannuksena


Kuvan piti tulla kyllä vaakatasoon mutta taasen kävi näin että pystykuvaksi muokkautuikin. Tässä neulotut Olga-sukat vaihteeksi 7-veikan raitalangasta, väri on todella rauhallinen, tykkkään tästä väristä. Pieni keränen jäi tähteeksi 150 g kerästä. Tikuttelin niillä neliskanttisilla sukkapuikoilla ja neulominen sujui mukavasti, koko oli 3.75, neulos mukavan tuntuista. 

Huomenissa sitten menen töihin, katsellaan kuinka alkaa työt sujumaan, pientä jännitystä mahan pohjassa vaikka tuttu työ on ja työkaverit, en varmaan taas nuku paljon millään lailla tai sitten nukun. Pitää tuossa alkaa neulomaan niitä pitsisukkia, kantapää olisi vaiheessaan kuviolla vieläpä eli erilaisuutta minun neulomiseen, varsien neulominen oli mukavaa, mutta miten onnistuu kantapää se on sitten eri juttu, varmaankin kommentoin kunhan pääsen vauhtiin taas. 

Kovasti värjäysasiat on alkaneet pyöriä päässä, eilen keräsin jopa tuijan käpyjä kun ne oli niin herkästi irtoavia, lisää vielä pitää kerätä, kunnon annos. On se hyvä kun omalla pihamaalla on iso tuija, on siitäkin jotain hyötyä kuin vain pihan koristeena ja varjostajana.

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannusneito 2013?

Dooris
Vielä tällaisen kuvan kera oikein hauskaa Juhannusta kaikille:)

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sukanvartta ja juhannuksen toivotusta!

Reissuni Ilomantsissa onnistui hyvin, ainoa paitsi oli että perjantaina sateli vettä ihan topakasti ja perilläkin satoi, joten hyvä oli ajaa koiran kanssa eikä ollut tukahduttavaa. Lauantaina käytiin sitten kirpputoreilla tehden ihan hyviä löytöjä, puseroita ja hameita, joita sitten vähän sisko redusoi. Lenkeilläkin käytiin koirien kanssa joten liikettä tuli ihan mukavasti. Paikallinen suoramyyntiliike on todella kiva, paikallista käsityötä ja leivonnaisia, leipää, karjalan piirakoita löytyi myös ja isännälle oikein tujua sinappia olen joka kerta ostanut sieltä. Itselle aivan liian tulista. Kinnasneulalla tehtyjä lapasia oli ja pitihän ne yhdet ostaa, kova tahto olisi oppia sitä tekemään, kun löytyisi joku joka opettaisi ihan kädestä pitäen. Mutta se siitä. 


Tässä on kahdet sukanvarret tuloillaan ja eri langoilla. Harmaat aloitin ensin tekemään Stepin langalla ja se olikin hitaampaa kun piti tavata kuvion ohjetta. Ohjehan on Cookie A :n kirjasta sukkia rakkaudella ohje Marilinda. Yllä olevassa sukan varressa on lankana Kirjopirtin lanka, sukkapuikot 2.5. Ruskeassa varressa ohjekin alkoi olla hyvin opittu, piti vaan vähän kierroksen alkua katsoa ja loppukierros menikin ihan hyvin. 


Kylläpä nyt tökkii tämän pienen postauksen tekeminen koko ajan herjaa eikä meinais antaa tehdä tätä tekstiä kunnnolla. Jospa tämän postauksen saisi kirjoitettua. Tässä välillä piti käydä kaupungissa hakemassa johto kameraan jonka sai sitten liitettyä tähän läppäriin että sain kuvat siirrettyä. Entinen herkes toimimasta, koiran hampaan jälkiä pentuajoilta niin ei sitten millään lailla alkanut enää toimia.Samalla tein ruokaostokset ja ostin sitten kävelysauvat, kun noihin jalkoihin pitäisi saada voimaa, on aika huonot. Jyrkkään mäkeen lähteä kokeilemaan niitä sitten. No ensi viikolla sitten alkaisi työt, odotan toisaalta ja toivon että saisi suurin piirtein kivuttomana olla töissä. 



Toivotan kaikille blogini lukijoille erittäin hyvää Juhannusta ja muistetaan sitten maltilla olla niin maalla kuin vesillä!

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Jämälangoista neulesukkia


Pääasiassa Nalle-langasta ylemmät sukat neulottu, mutta varressa on rantulankana muuta jämälankaa. 
Alemmissa sukissa varret neulottu Hjertegarnin strompegarnilla, kivan tuntuista lankaa, terät neuloin ihan Nallen jämälangoilla. 


Täällä ilma hyvin tuulinen, pilvessä väliin ja aurinkokin paistaa, mutta hyvin viileän makuista. Viikonlopusta lähtien on tullut väliin vettä ja oliko pyhän vastainen yö kun ukkosti vähän kovemmin, mutta päättyi hyvin äkkiä kovaan sateeseen, sen verran piti valvoa, ukkonen on sen verran pelottava ilmiö, joka on lapsuudesta jäänyt hyvin mieleen kun silloin oli kovia ukonilmoja. 

Perjantaina lähden ajelemaan Ilomantsiin siskon luokse viikonlopuksi, ihanaa vaihtelua, otan tuon Jonen mukaan reissulle "hössöttämään" siis kultaisen noutajamme.

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pitkään keskeneräisiä valmistuneita ja virkkaustyö...

Tässä on sellaisia töitä jotka ovat pyörineet keskeneräisinä aikaslailla pitkään, nuo lapasetkin. Ne on 7-veikan Polkka langasta tehdyt ja niissä on intialainen peukalokiila, en tahallanikaan täsmännyt rantuja, sillä olisin joutunut purkamaan paljon. Nämä ovat hauskat näin.

Alla olevat sukat ovat ohuesta langasta tehdyt ja todella hitaat neuloa ohuvilla puikoilla, no sain nämäkin valmiiksi ja näistä jäi vähän nöttösiä jotka ovat ilahduttamassa tulevia sukkia taasen, jämälangoista, langan nimeä en muista mutta hauska väri ja rannutus.


Alla oleva virkkaustyö on sellainen että kaipaisin apua vähän tuohon vapaavirkkaukseen, en ole oikein löytänyt netistä mitään järkevää. Lankana tässä on Puro Batikia joka sopii erittäin hyvin tähän virkkaukseen, koukku on 4.5 ja virkkaus sujuu mainiosti. Malli löytyy englantilaisen rouvan sivuilta ja oliko tämän ohjeen nimi Mandala, linkki ohjeeseen. Hyvin opastettu ohje kuvineen. Muutenkin näiltä sivuilta löytyy tosi hyviä virkkausohjeita.

Helle jatkuu ja minä olen nyt kesälomalla 3 vkoa, juhannuksen jälkeen töitä kokeilemaan, mutta kivuton olen tällä hetkellä sopivan kipulääkityksen turvin, lääkäri on aivan ihana nainen, ymmärtää tilanteeni varsin hyvin ja hänelle pystyy puhumaankin kuin toisin noille miespuolisille lääkäreille. Muttä tämä tästä.
Tulisipa ukonilma joka puhdistaisi tätä tukalaa ilmanalaa. Meillä on mukava juoksuhetki Dooriksella, pahin vaihe menossa ja Jone sitten on vinkupäällä.... meinaa hermot männä..:(