Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 30. tammikuuta 2016

Värjätyistä langoista lapasia

Tässä ois muutamat lapaset kuvattuna ja nyt värjätyistä langoistani. Väriaineina olen käyttänyt: raparperin juuri, veriseitikki, verihelttaseitikki, pietaryrtti ja ehkä kielon lehti, en ole ehtinyt paremmin katsella kuvia aiemmilta vuosilta  mikä on näiden ensimmäiste lapasten tuo vaalea sävy.

Vihreä sävy näissä ensimmäisissä lapasissa on harmaa lanka värjätty raparperin juurella.


Näiden kaksien lapasten vihreä on pietaryrtillä värjätty siniharmaa lanka eli on tummemman vihreää. Väriaineet yllämainitusti nuo muut värit. 



Nämä on niin kauniita lapasia, neuloessa nuo kuviot tuli lapasiin, en paperille edes suunnitellut.
Lankanahan näissä on 7-veikka.

Viime viikonloppuna olin kansalaisopiston punontakurssilla ja materiaalina oli minulla kahvipussit eli kierrätys kunniaan. Tosi innoissani olin ja hyvä kauppakori tulossa. Laitan joku toinen kerta kuvasarjaa siitä. Opettajana Anelma Savolainen, olen joskus käynyt hänen pajukurssillaan 90-luvun loppupuolella ja tykkäsin silloinkin.Erilaista näpräämistähän tämä punonta on ja miten paljon esivalmisteluja ennenkuin pääset sitten punomaan. Meitä oli 8 naista monen ikäistä. Selkä kieltämättä oli tosi kipeä aina tuolta lähdettäessä ja väsyin nopeasti. Mutta aika kului kuin siivellä ja mukavaa oli. Mutta pitää kyllä osallistua kevään ryhmäänkin ja siellä tehdä se lierihattu järvikaislasta, näytti niin mukavalta sen teko, että pakko saada kesäksi sellainen kiva hattu. 

Fysioterapiassa olen kulkenut pari kertaa viikossa ja edellisen käynnin jälkeen olin eilen tosi kipeä kun tehtiin liikeharjoituksia. Maanantaina kuulen röntgenvastauksen ja verikoevastaukset. Ihan jännityksellä odotan että onko mitään ns. aiheuttajaa tälle selkävaivalle. Fibrohan siellä taustalla mutta mitä muuta sitten.

maanantai 11. tammikuuta 2016

Sukkia, lapasia ja pipo

Tässä on joulu ja uusi vuosi menneet omalla painollaan ja en ole jaksanut päivittää blogiakaan, näitä kästöitä olen tehnyt. Ennen joulua selkä/oikea lonkka otti ja kipeytyi mukavasti joten joulun laitto jäi vähemmälle. Joulun jälkeisen maanantain olin töissä ja tiistaina sitten piti mennä työterveyslääkäriin joka ehdotti sitten että jos osasairauspäivärahan turvin tehtäisiin töitä eli työaika väheni 4 tuntiin päivässä, tämä on ihan hyvä ratkaisu koska olin vasta lokakuussa ollut saman vaivan takia sairauslomalla ja sen jälkeinen töissä oleminen ollut sitä että vaiva muistutteli itseään lähes päivittäin eli tilanne ei ollut täysin rauhoittunut. 

Alla olevat sukat ovat tiikerin tassu -sukat, lanka on Novitan. Nämä lähtee kaverille. Facebookin sukkaryhmissä olen nähnyt näitä sukkia.



Alla olevat sukat lähtevät kummitytön tytölle 6-vuotiaalle jalan koko 32. Lankana on ihana Opalin winter ... 8 ply, neuloin 4 puikoilla ja kivaa neulottavaa. 


Tuttua tutummat lapaset, koukkusin työkaverille lähtijäislahjaksi, Novitan isoveljeä ja silmu-lankaa. Kivaa tekemistä.


Tässä kiva malli lapasiin, muokkasin mallia siten että en tehnyt molemmin puolin tuota kissakuviota, rauhoitin mallia neulomalla yksinkertaista kirjoneuletta. Lankana Novitan Nalle ja 3.25 puikot. 
Pitkäsormiselle ihmiselle oivat lapaset, pitäisi muokata jos itselle tekisi niin lyhyemmäksi. Malli on Natalia Morevan.


Tässä keskeneräisen työn tekemine loppuun, toinen lapanen melkein kokonaan tehtynä oli, kästyöläjästä löytyi kun siivosin, teimpä sitten loppuun. Pesukarhuhan siinä on. Lankana 7-veikkaa.


Viimeisenä mutta ei vähäisempänä pipo, neulottu Redheartin heijastin langasta. Ei kovien pakkasten pipo.