Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 25. elokuuta 2012

Suopursusta väriä

Nyt on sitten kokeiltu suopursulla värjäystä, ensimmäisestä värjäyskerrasta tuli hyvin nätti keltainen Gjestalin Maijaa 100 g ja alunapuretus suoraan liemeen. Toisen kerran liemeen laitoin saman verran samaa lankaa ja lisäsin rautasulfaattia ja jätin muhimaan siksi aikaa kun käytiin koirien kanssa lenkillä. Siitä tuli oliivin vihreää eli tässä ei nyt kovin hyvin näy taas, kun aurinko meni pilveen.
 


Lenkillä ollessa ojanpientareella kasvoi paljon siankärsämöä jota piti kerätä iso nippu, kotiin tullessa laitoin tuohon isoon kattilaan pietaryrttien kanssa ja laitoin keittymään väriliemeksi. Pitäisi tulla aika vahva keltainen liemi. Katsotaan mitä värjään sitten. Tuossa alla olevassa kuvassa on keittopaikkani takapihalla, siinä niitä on värjätty lankoja ja hyvä palvelija siihen asiaan!


Suden silmukan bloggaajalle vielä että sipulin kuoret ovat hyvä kokeilu siinä "pussivärjäyksessä", tavan keltasipulin kuoria ja punasipulin kuoria liota pienessä määrässä kuumaa vettä ja lisää ne sinne alunapuretettujen lankojen sekaan ja laita se loppuliemikin sinne. Puristele ilmat pois pussista ja pussi kiinni (isot minigrip-pussit). Sitä kääntelet joka päivä ja puristele myös, 2 vkoa vaikka ulkona säilyttää (kun ei ole pakkasia) ja sitten kun 2 vkoa kulunut, huuhtelet hyvin ja kuivumaan. Säilytä ne sipulinkuoret, ne voi hyödyntää vielä toistekin.

5 kommenttia:

 1. Taas kauniita lankoja, ensikesään jää miulta nyt värjäykset, kädet ei kestä kylmissä vesissä huuhtomista, viimeiset kiventierat on kuivumassa.
  Siulla on hyvä keittopaikka,

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, pietaryrtti-siankärsämöliemessä uutta tulossa, tuli erittäin vahva liemi, onkohan tuo 25 litran kattila, aivan täyteen tumppasin noi kasvit.

   Poista
 3. Ihanan värisiä lankoja. Noista tulee sitten taas jotain kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan josko kirjoneulelapasia kokeilisin. Uutta liemessä tulossa, postaan varmaankin tänään.

   Poista