Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

perjantai 19. lokakuuta 2012

Värjäys jatkuu sadekelistä huolimatta

Keskiviikkona laitoin verihelttaseitikki-keltaiset seitikki liemeen l.valk. 7-veikkaa ja sitten tätä murheen kryyni turkoosi 7-veikkaa. Kyllähän se sieltä jollainlailla otti keltaista tämä turkoosi kun tuli noin mielenkiintoinen vihreä. Ja niiden sekotus sitten tuli tuohon l.valkeaan 7-veikkaan. Nämä langat oli muuten kattilassa torstaihin asti ja sitten huuhtelin. Ihan kivat värit.
 

 
 
Nonniin tässä on lähempää siitä turkoosisävyn vaihtuneesta langan väristä, aika ovela vihreä. Sitten nämä ruskeat värit langoissa: oikealta vaaleampi ruskea (100 g bambusukkalankaa l.valk.) on ensimmäinen värjäys ruosteorakas -liemestä (liemi orakkaineen muuten muhi ammoniakki-vesiseoksessa parisen viikkoa), keittelin sen keskiviikkona ja värjäsin eilen ja huuhtelin tunnin värjäyksen jälkeen, tuli aika kiva sävy. No laitoin toisen satsin samaa lankaa perään ja keittelin tunnin verran ja jätin sen yöksi ja tänään sitten huuhtelin. Tuli sellainen vähän punertavan ruskea.
 
Siis liemi oli niin sysimustaa kuin olla ja voi ja paksua, kun otin tänään tuon vyyhdin pois, tosiaan oli sakea ja mustaa, mietin vähä ja no laitetaan vielä 100 g lisää lankaa siihen, laitoin 100 g gjestalin puhdasta uutta villaa, katsotaan mikä sävy tulee, huomenna huuhtelen.
 

Nyt sitten on tosi vanhoja seitikkien perkeitä kiehumassa kattilassa, pitää vielä oranssisävyt ottaa sieltä pois kunnes nakkaan pois perkeet! Suomuorakkaat ovat lilluneet vedessä monta päivää, nekin pitäisi keitellä jos tässä viikonloppuna ahkeroisi.

7 kommenttia:

 1. Upeita lankoja! Minäkin tänään keittelin marja-aroniat, huomenna sitten taas värjäillään.

  VastaaPoista
 2. Voi että.... mä oon kyllä aina vaan kateellisempi. Ihania sävyjä taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mielenkiintoista mitä sieltä kattilasta nousee, ei aina tiedä, kun on huuhdellut niin sitten valkiaa.... Noi ruskeat sävyt on ihania, en ole paljon saanut ruskeata, vielä on ruosteorakasta tähteenä.... pitäisköhän keitellä soppa taas...

   Poista
 3. Jälleen niiiin upeita lankoja!!!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa puuhastelua ja kivoja lopputuloksia. Mulla oli joskus niin paljon omia kasvivärjättyjä vyyhtejä että sain kangapuilla tehtyä niistä jopa kolme shaalia. Kasvivärjätyt on siitä kivoja kun sävy kuin sävy sopii toistensa kanssa yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo... mulla on kans kasvi-sienivärjättyy aika mukavasti, mutta mukava on sitten alkaa neulomaan ku on mistä valita ja minkä kanssa sopii sitten väri kuin väri...

   Poista