Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

tiistai 21. tammikuuta 2014

Ruttusukat ja lapasia

Heipä pitkästä aikaa, tovi on vierähtänyt viime bloggauksesta. Kyllä tässä on käsitöitä tehty mutta ei ole jaksanut sitten niitä bloggailla. Kävimpä tuossa viime viikonloppuna Ilomantsissakin siskon luona, oli niin mukava reissu, kummasti ne piristää mielialaa. 

Tässä on nyt jotain valmistuneita, ensimmäisenä ruttusukat ikivanhasta 7-veikasta aivan ihanan pehmeää lankaa ja mukava oli neuloa. Otin kuvan läheltä varresta että pystyy hahmottamaan kuvion. Malli on helppo ja tulee kivasti ruttuun. 

Ylläolevassa kuvassa on sitä Koso-tädiltä saatua lankaa ja niistä vielä sain kupla-lapaset tehtyä, vielä jäi pikkukerät. 7-veikka lankana. Vieressä on Ravelrystä löydetty malli, hauska kuvio ja helppo toteuttaa tämäkin. Lankana 7-veikka pinkki ja valkea, neuloin nämä ihanan kevyillä puisilla kantikkailla 15 cm pituisilla ja 3.5 puikoilla. 

Tässä on tullut haalittua noita kirjoneulelapasmalleja ja niitä on meininki toteuttaa vielä. Mutta meinaan laittaa yhdet sukat tulolleen noista jämä värjätyistä langoista..kirjoneulemallia. Katsotaan saanko mitä aikaiseksi. On minulla tulossa kahdet lapaset ja yhdet ois pääteltävissä.


5 kommenttia:

 1. Kauniita lapasia tehtailet: aikaisemman postauksen ruusu-lapaset ovat kauniit ja noi Ravelryn lapaset malliltaan sellaiset, että haluttaisi itselläkin kokeilla. Kuplat on myös vielä tyystin testaamatta... Nyt taitaa rueta lapasuttamaan täällä päin. ;-D

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat ja nättejä lapasia! :)

  VastaaPoista
 3. Hauskat nuo sukat, mukava kun sitä lankaa riitti vielä noihin lapasiinkin.
  Mukavaa loppuviikkoa:)))

  VastaaPoista
 4. Ihania neuleita taas. Molemmat lapasparit kuvioiltaan kauniit ja varmasti lämpimät. Ruttuvarsivarsisukat kauniin väriset. Ennen vanhaan oli 7-veikkalanka tosiaankin paljon pehmeämpää ja mukavampaa kutoa.

  VastaaPoista
 5. Hienoja neuleita - väreiltään ja kuvioiltaan! Minustakin tämä nykyinen 7-veljestä lanka on laadultaan tosi epätasaista, joten ostanki kirppiksiltä...

  VastaaPoista