Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Suomi-sukat, Puro Batikista sukkia ja värjäystä

Tässä on valmistunutta sukkaa... alla ns. Suomi-sukat, sinivalkoiset 7-veikasta, miesten sukat.


Pitihän minunkin kokeilla puro batikista tehtyjä sukkia kun muutkin on niitä neulonut, toiset näistä ovat isommat ruskea/lilasävy alkuiset, nämä menee äidille postin kautta. Toiset jää minulle ja onhan minulla sinisävyinen puro batik jo katsottu seuraavaksi puikoille.  Mallina on Olga ja tein sen tuonne jalkaterän päällekin, puikoilla 12 s ja tätä täytyy sanoa oli mukava neuloa lankanakin.


Nämä on tämän kevään ensivärejä, vasemmalta ruskeat ovat siinä männynsuomuorakasliemessä, mutta teen vielä toisen värjäyskerran samalla ja teen emäksisen liemen siitä, katotaan mitä tulee sitten. Näiden sienten taru on se että syksyllä jätin ne 10 litran sankoon pienittynä ja laitoin vettä, annoin olla koko talven ulkona, nyt sitten keittelin kuten oli tarkoitus. Kaunis ruskea, ei sen sävyinen kyllä kuvassa.  Oranssi sävy on sitten kuivatettua veriseitikkiä ja jotain muutakin sientä, niitä liuotin vuorokauden ennen kuin keitin liemeksi. Molemmissa liemissä perkeet oli mukana lankojen seassa. Huuhdoin vasta viikko värjäyksen jälkeen. Aluna oli puretuksena ja hieman loraus huuhteluveteen etikkaa sitten huuhdellessa. Ai niin lankana on tässä Nalle luonnon valkea 200 grammaa. 


Olisi vielä 2 viikkoa viikon lomaan, nämä kun jaksaisi niin kiva huilata, toivottavasti se tilattu polkupyöräkin on saapunut siihen mennessä että pääsisi pyöräilemään ja hieman kuntoa kohottamaan. Oikein alkavaa mukavaa viikkoa :)

4 kommenttia:

 1. Pääsit taas lempipuuhaasi, lankojen värjäykseen . Sukkaa täälläkin neulotaan, oikein sopivaa puuhaa tämmöisille räntäkeleille =)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä sukkia. Olen kutonut PuroBatikista ns sytomyssyjä. Lanka tuntuu kivalta. OIh, sie olet jo alkanut värjäilemään. Se on niin 'koukuttavaa' puuhaa. Odotan vielä, että ilmat lämpenevät, jotta ulkona olisi mukavempi puuhastella.

  VastaaPoista
 3. Sie jo pääsit aloittamaan värjäykset, ja noin hyvät värit.;iulla vielä haaveilu asteella koko touhu.
  Ihania sukkia, nuo purosta tehdyt on varmasti kesällä mukavat jalassa.
  Oikein ihanaa toukokuuta.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa aikaa tämä kevät, pääsemme mielipuuhaamme, värjäämiseen!! Luin FB:stä Värikästä värjäystä ryhmän sivuilta tarinan männynsuomuorakkaalla värjäämisestä. Oli UPEAT sävyt, kun mädät sienet ja loraus ammoniakkia.....Tuota(kaan) en ole päässyt vielä testaamaan...Kiinnostavaa..
  Mukavia lomapäiviä ja värjäystuokioita sinulle!!

  VastaaPoista