Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Värjäystuloksia


Ylärivissä krappivärjäys ns. kylmään liemeen melkein viikon ajan, esipuretettu 100 % lampaan villa. Tämä on ns. kolmas värjäyskerta samasta liemestä eli väriä lähti. Kaunis väri. Vieressä toinen kerta pajuliemessä (perkeet mukana) samaten kylmään värjäys melkein viikon, esipuretettu 100 % lampaan villa (kerran värjätty, huono tulos). Hyvä keltainen, vaan väriä lähti paljon huuhdellessa. 

Alarivissä vihreä sävy on punasipulista (liemi oli valmiina pitemmän aikaa, sadekelin takia en värjännyt välissä), nyt eilen sitten siivilöin liemen ja keitin ja laitoin 100 g Viking Ville l.valk. Puretus alunalla. Ihana vihreä, tykkään. Vieressä tämä punainen on nyt sitten sillä punapuulla värjättyä. Värjäysaine ensin likosi yön yli, keittelin 2 tuntia ja annoin hautua seuraavaan päivään. Eilen siilasin ja värjäsin 100 g Viking Vilmaa l.valk, puretus alunalla, jätin yöksi likoamaan. Tänä aamuna huuhtelin nämä alarivin langat. Kauniita sävyjä. 

Nyt on toiset 100 g l.valk. lankaa punapuuliemessä ja toisen kerran vielä värjään tuolla punasipuliliemellä. Kelta- ja punasipuliperkeet tallella. Krappi siilattu talteen, punapuu siilattu talteen. Näistä saadaan väriä vielä.

Sattuipa kaunis päivä eukonkantoon täksikin päiväksi. Eilen olin ns. talkootöissä Marttojen kanssa keittiöllä ruoan laitossa. Sitten tuli käytyä lopuksi toriosuus katsomassa ja löytyipä paikka mistä sitten sain 100 % villalankaa todella edullisesti ja ostin sitä 1.2 kg. Kiva kun sai edullisesti. 

6 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita värejä oletkin saanut! Täytyy saada pian pata porisemaan pihalle, sisällä on nyt liian kuuma...

  VastaaPoista
 2. Oi mahoton miten mahtavat värit. Krappi on riittosaa mie oon värjänny jo 1kg.300g ja vielä sitä väriä tulee,
  Siis punasipulista tulee noin upea vihreä ja sitte toi punapuu , ooohhh!!! mie vaan huokaan.
  Mukavan näkönen uus ilme siulla blogissa.

  VastaaPoista
 3. Kauniit nuo punasipulin ja punapuun värit. Mie huomasin tuossa kylmävärjäyksessä väriä irtoavan huuhteluvaiheessa paljon enempi kuin keitettäessä. Väri kyllä pysyy sitten ja miusta tuntuu, että haaleimmat vyyhit, jotka ootti uuelleen värjäystä tänä kesänä, olis jopa tummuneet talven aikana?!

  VastaaPoista
 4. Voi, miten kauniita värejä! Nyt pääseekin hankkimani krappijauhe kylmävärjäykseen!!!

  VastaaPoista
 5. Onpa upeita värejä! Uusi blogi-ilmeesi tuo lankojen värit hienosti esiin.

  VastaaPoista