Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kaikenlaista

Toinen pesukerta
Tässä on nyt toiseen kertaan pestyt marja-aronian marjoilla värjätystä langoista tehdyt sukat. Pesu tapahtui pesupähkinöillä, väri haalistunut paljon.

 Valmistuneet "äkäset lintu" -lapasia, lentelevät omillensa, kunhan silmät olen ommellut.


Tulin tuossa noin tunti sitten kotiin viikonloppureissulta, kävin siskolikan luona Ilomantsissa, menin perjantaina ja tänään tulin kotia isän kautta kylläkin tulomatkalla. Siskolla on ihania aarteita, kuten tämä rukki, ajan patina huokuu siitä. Kovasti häntä alkanut kiinnostaa kehrääminen.


No hänellä on sitten tämä käden taito myös, kun asui  Ivalossa, oppi tekemään nahkatöitä, tässä komiat parit jalkineet. Parisen vuotta sitten tehnyt nämä.


Sitten kuva-arvoitus, tiedättekö mikä ja mistä tämä juttu on, siis kuva yläpuolella... olin yllättynyt kun sen sain tietää.....


Ilomantsissa oli hyvä kirpputori josta sitten löysin nämä vyyhdinpuut, oikaiskaa jos sanoin väärin, ovat muuten topakkakuntoiset, eivät hetku milläänlailla. Nyt on hyvä tehdä lankavyyhtejä langanvärjäystä varten. Maksoi vain 5 €. Oli siellä kaikenlaista ja ihan hyvää tavaraa huokealla hinnalla.

Ensi viikolla koettaa arki ja työpäiviä olisi kolme. Pitäisi noita äkäsiä lintujuttuja vielä pakerrella.... iltaisin töiden jälkeen.

Kiitoksia kaikille jotka ovat seuranneet blogiani... jahka tässä alkaa 5000 lähestyä,  pidänpä jonkinlaiset arpajaiset....

5 kommenttia:

 1. Jopa on väri haalistunut, kiva kun olet ollut koe kaniinina.
  Miunkin pitäs neuloa pienelle pojalle tuollaset lapaset, saa nähdä onnistuuko.
  Kuva arvoitus jää arvoitukseksi.
  Mei ullakolta löyty tuollaisia härveleitä neljä, ja rukki ilman tuota pyörää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa että jos kenellä on ollut lampaita niin se nahkapussukka on ns. pässin "kilkuttimien kantopussi", siis valmis pussi joka vaan pitää oikeanlaisesti irroittaa teurastusvaiheessa.... että sellanen juttu!
   Täällä pakkasta rapiat -18.

   Poista
 2. No voi harmi tuo haalistuminen! Mutta mitään ei tiedä ennenkuin kokeilee!
  Huomasin,että itselläni on tollaset "vyhdinpuut" kukkatelineenä!
  Että monta käyttötapaa voi olla noilla hienoilla vanhoilla esineillä...

  VastaaPoista
 3. Heips, ne on kehinpuut. Eli näille laitettiin kehrätty loimilanka, josta sitten lanka saatin luomapuille :) Museoviraston sivuilla on aiheesta enemmän:)

  VastaaPoista
 4. Ystävän luona just ihmeteltiin noita vyyhdinpuita, enkä silloin tiennyt, mitkä ne ovat. Hyvä tietää, kiitos.

  VastaaPoista