Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Neulottuja sukkia


Tässä ylläolevassa kuvassa on vihreä Nalle-lanka, jota jo käytin toisiin sukkiin ja täherantulankana on Nallen kukkaketo päivänkakkara -lanka (aloevera+jojoba), näistä tuli mukavan näköiset, toi rantulanka antaa niin synkän vihreälle värille eloisuutta. 14 s puikoilla ja puikot 3, langanmenekki 82 g.

Alakuvan sukat on neulottu Nallen kukkaketo anemone -langasta (aloevera+jojoba), 14 s puikoilla ja puikot 3 ja langanmenekki 78 g. Kuten näkyy ei mennyt raidoitus ihan kohdilleen näissä sukissa, mutta ei se haittaa mitään.


Taas jäi tähelankoja vielä tähteeksi tuosta vihreästä ja keltasävyisestä rantulangasta, yläpuolella olevista sukistakin jäi, nyt täytyy niitä kyllä kulutella yksivärisen Nallen seurana, saapahan mukavan näköisiä sukkia aikaiseksi.

Aloitin keltaisesta Nalle-langasta ihan ne peruspötkösukat tulemaan, Sonkajärven martoissa jatketaan unisukkien neulomista kaikille laitoksissa oleville vanhuksille Sonkajärvellä, yhdet aikaisemmat olen jo tehnyt. eli se ohje löytyy Novitan sukkalehdestä, perusidea on:  3 oikein ja 3 nurin neulotaan 3 kerrosta ja sen jälkeen siirrytään joko eteen tai taaksepäin 1 s ja taas neulotaan 3 kierrosta 3 oikein ja 3 nurin, tätä jatketaan sopivan verran matkaa ja sitten tehdään kärkikavennukset eli sukkiin ei tule kantapäätä eli sukista tulee kierteiset ja mukavan joustavat.

Olen käynyt 2 kertaa Iisalmen reumayhdistyksen fibromyalgiaa ja Sjögrenin syndroomaa sairastavien jumpassa, toiset kaksi kertaa vielä jäljellä. Eli jumppa on ollut joogaa, pilatesta käsittävää ei siis mitään aerobista jumppaa vaan ihan tällaista venyttelyä pääasiassa, rentoutumista. Täytyy sanoa että on paikat aivan jumissa, kun tällainen jumppa olisi  kerran viikossa ehkä tulisi lähdettyä.

Mutta nautitaan vielä näistä loppupääsiäisen päivistä vaikka käsitöitä tekemällä, minä ainakin meinaan, mutta tulee kyllä käytyä lenkilläkin auringossa.


6 kommenttia:

 1. Kivoja sukkia sinulla on tullut. Raitalangoilla saa aivan erilaisia, riippuen millainen kaveri niillä on.

  VastaaPoista
 2. Kivoja sukkia molemmatkin! Loistava idea on myös neuloa tarvitseville!
  Mulla menee virkatessa nämä pari päivää.....

  VastaaPoista
 3. Kommeita sukkia sie oot tehny.Kiva ko oot päässyt tuollaseen jumppaan.

  VastaaPoista
 4. Nättejä sukkia olet tehnyt.
  Onpa ihana ajatus tehdä unisukkia niille kaikille laitoksessa asuville vanhoille ihmisille!

  VastaaPoista
 5. Kivoja sukkia olet neulonut.
  Samoin minullakin tämä päivä menee, virkkaan ja lenkillä kävin aamutuimaan :)

  VastaaPoista
 6. On taas niin komiat sukkaparit.

  VastaaPoista