Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kontaktivärjäystulos ja tuntemattomia kasveja


Jos muistatte niin 2 vkoa sitten tein siskoni kanssa värjäyksiä ja kontaktivärjäystä, minäkin tein yhden sellaisen pussin jota pidin 2 vkoa jääkaapissa. Tässä näette värjäystuloksen vasemmalla, minusta siihen tuli mukavasti punaista ja keltaista sävyä ja aika voimakkaana. Oikealla näette sen pujovärjäyksen tuloksen joka vähän paremmin tässä erottuu vihreään. 


Tässä on minulla sitten tuntemattomia kasveja joille kaipaisin nimeä, jonkun muistan värjänneen yläpuolella olevalla kasvilla ja alapuolella on toinen tuntematon kasvi, jonka kukasta sitten on lähikuvakin. Kävin työkaverin kotipaikalla ja sieltä näitä erilaisia kasveja sitten bongasin. Yläpuoliset ovat likoamassa kattilassa jos ne sitten huomenissa keittelisin.Minulla on kolmessa liemessä tulossa langat, ne huomenissa huuhtelen. Sitten apilakeitos tulossa, joka oli yli 5 vrk sankossa likoamassa ja voimakkaasti oli jo irroitellut väriään. Työkaverilta sain kaivovettä jossa kuulemma on jonkun verran rautaa, ajattelin pietaryrttiin käyttää sen veden. Mielenkiintoista nähdä reagoiko väri mitenkään tähän veteen. Onko kenelläkään kokemusta asiasta?


Koso-tädiltä sain tämän tunnustuksen, kiitän ja kumarran häntä. Haluan antaa seuraaville blogeille tämän tunnustuksen siitä että on innostavaa lukea teidän blogeja ja saada uusia inspiraation lähteitä niistä: 
6 kommenttia:

 1. Ylempi kasvi on ainakin hevonhierakka. Alempaa en tunnista.

  VastaaPoista
 2. MariJ:n tavoin sanoisin et kyseessä hevonhierakka. alempi kuva jnkv epätarkka, suurenpanakaan en erota kukintoa tarkasti, ekaksi katsoin et olisi rantakukkaa, mut kukkatertusta päättelisin et kuitenkin kyseessä voisi olla peltopähkämö. Luontoportin sivustolla hyvät kuvat kasveista ja tunnistetiedot, käyppä kurkkaamassa. rautapitoinen vesi saattaa tehdä sävyistä tummempia. rantakukassa on muuten paljon parkkiainetta, sitä on ainakin aiemmin käytetty nahkojen parkitsemisessa. mielenkiintoisia keitoksia padassasi porisee:))

  VastaaPoista
 3. Ensinnäkin: KIITOS tunnustuksesta, vaikken osaakaan sitä siirtää blogiini!!!
  Nämä värjäyksesi jälleen todella mielenkiintoisia!!!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo ensimmäinen kasvi on hevonhierakka, toista on vaikea tunnistaa, rantakukaksi sita veikkailen, mutta voi se olla joku muukin.
  Kiva sitten nähdä mitä väriä antavat, nuo kontaktivärjätyt on tosi hyvän sävysiä.
  Miulla meni värjäyspaikka remonttiin, turvallisuuden takia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tunnustuksesta ♥ Kivaltahan se tuntuu että joku tykkää .

  VastaaPoista