Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Sinipuu väjäystä ja vähän muutakin


Eilen keittelin sinipuulientä, laitoin perkeitä ja vettä lisää. Siilasin sitten ja laitoin 150 g l.valk. 7-veikkaa ja 50 g Pikkusiskolankaa l.valk., alunapuretus suoraan liemeen. Tänään töistä tultaessani, huuhtelin langat ja laitoin kuivumaan. Kas kummaa, Pikkusisko otti heikommin väriä itseensä, selvää eroa oli 7-veikkaan.
Alla kuvattu lähempää, jotta näkisitte minkälainen lilan sävy tästä tuli, tästä liemestä värjää vielä ainakin pari kertaa.


Näytän nyt välietappina tätä virkkaamaani mattoa vanhoista lakanoista, verhoista, joitain kierroksia silloin tällöin virkkaan, on tämä kasvanut jo jonkin verran, allaolevassa kuvassa on tuollainen peruskorikoko vertauksena.


Tämän kasvin halusin kuvata sillä tällä saa todella kauniin väristä keltaista, jonkin sortin tatar. Tämä on levinnyt tuonne viereiselle tontille nyt ja siellä kyllä rehottaa raparperiäkin, jonka kyllä meinaan kaivella juurineen pois itse värjäystä varten, kun joutilaana joku nakannut sen sinne ns. jätteeksi.

Täytyy sanoa että ompa huumaava tuoksu tuossa pujokeitoksessa, annan kiehua rauhassa, huomenna sitten siilailen sen taas töistä tultuani. On mukavaa kun on jotain mitä tekee kun töistä tulee, ei mene sängynpohjalle makkoomaan, tämä on piristänyt mieltäni ja vähän paremmat yöunetkin. Tässä tällainen postaus....

8 kommenttia:

 1. Antopa sinipuu hyvän värin.Kiva nähdä seuraavien värjäysten värit.
  hae ihmeessä se raparpei värjäykseen.
  Kivan näköistä mattoa olet tekemässä.

  VastaaPoista
 2. Ihanan kaunis värjäystulos !!! Ai minäkö tykkäisin violetista ja lilasta ;)??

  VastaaPoista
 3. Kaunis väri langoissasi. Mistä tätä sinipuuta löytyy? Olisi kiva kokeilla. Hyvän näköinen matto tulossa, tykkään myös käyttää vanhoja lakanoita töissäni, värjäilen niitä pesukoneessa, jotta saan sopivia värejä. Mukavaa torstaita.

  VastaaPoista
 4. Upean väristä lankaa sait taaskin !
  Nättiä mattoakin virkkailet.
  Meillä on samanlainen tatar kotona ja se rehottaa ihan valtavasti.
  Mukavaa loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
 5. Tuo sinipuun värimaailma on kyllä upeaa!!! Ja räsykuteista syntyy aina persoonallista mattoa!!!!

  VastaaPoista
 6. Kivan väristä lankaa ja jännän erilainen lopputulos kahdessa erilaatuisessa langassa.

  VastaaPoista
 7. Kaunista lankaa! Ei tule aivan heti mieleen, että on kasvilla värjätty. :)

  VastaaPoista