Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Värjäystulokset

Tässähän näitä värjäystuloksia tulee ja yllätysvärejä myöskin, toosi mukava oli värjätä siskon kanssa. Liemiä jäi joten niistä sitten värjäilen lisää ja teen sekoituksia, yhdestä liemestä ei ole vielä väriä tehty eli tuosta kääpäliemestä, mutta aikanaan sekin tulee....

Eli alapuolen kuvassa oikealta lähdetään on Nalle valkoinen 100 g värjätty kokenellilla, sitten seuraava väri ruskea on Nalle 100 g valkoinen värjätty sinipuulla ja siinä ei ole sitten alunaa ollenkaan, väristä tykättiin molemmat, kestävyys testataan. 


Tässä alla tälläinen kokoelma kuva, toivottavasti selvää saatte mitä on milläkin värjätty. Lähdetään tuolta takaa ruskea sävy on tuijan kävyillä (Nalle valk.), tuo vaaleanpunaiselta näyttävä on se jämäväri (krappi- ja veriseitikkijämät ja lisätty tuoretta krappia), tuo keltaisen oranssi on se ihana sipulinkuoriliemi (Nalle valk.), seuraava sävy on ohdakkeella saatu (Nalle valk.) ja sen jälkeen lampaan villaa ohdakeliemessä samaan aikaan ja san vieressä vasemmalla lähinnä on sitten kultapiiskusta oikein kiva keltainen (7-veljeslanka l.valk).


Tässä edellinen kuva toisesta suunnasta, ruskea tuijan kävyistä, vaalean punainen se jämäliemi, oranssi sipulinkuorista ja oikealla lähellä vieressä kultapiiskusta.

Sama kuva takaapäin, värit ovat kauniita, siskolikka näkyy siellä taustalla väripadan ääressä.

Tässäpä tämän viikonlopun värjäykset, meininki olisi että lähden keräämään viholaista ja raparperin lehtiä, ne laitan likoamaan kuumaan veteen ja annan mahdollisesti olla joitain päiviä tai viikon ennenkuin keitän. Niin ja onhan minulla jämäliemet ja osittain voin niitä yhdistellä myöskin, että värjäyksiä jatkellaan.

8 kommenttia:

 1. Ihania värejä. Eniten tykkään noista ylimmässä uvassa.

  VastaaPoista
 2. VAUH, jopa tulikin mahtavia värejä, nyt alko kiinnostamaan ne tulevat sekoitukset.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi blogissani :)

  Upeita värjäyksen tuloksia. Tuo laji on minulla (toistaiseksi) kokeilematta.

  VastaaPoista
 4. IHANIA, IHANIA JA IHANIA ! Olette te aika värjäreitä. Oikein sormet syyhyää täälläkin kun pääsisi noihin käsiksi : )

  VastaaPoista
 5. Voi Armi, nämä on kaikki niin kauniita. Minulla alkoi sormet syyhytä, pääsisipä noiden kimppuun :)
  Noissa langoissa on monta sellaista joista saa ihanaa sävy-sävyyn neuletta.
  Mukavia värjäilyjä edelleenkin ♥

  VastaaPoista
 6. Ihanan värisiä lankoja! Ihailtavaa,että jaksat tuollaista tehdä,jäisi kyllä minulta tekemättä :)

  VastaaPoista