Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 3. elokuuta 2013

Keitoksia, värjäyksiä ynnä muuta....

Tässä näin on miun keittopaikka, tulet hyvässä suojassa tuolla luukun takana. Tässä on kiehumassa niitä lilatupsuista ohdaketta sitä matalaa... pitihän sitä lisää kerätä jotta sais vihreätä.Tässä yläpuolella on liemi joka on tehty alapuolen kasvista, pitkävartinen kasvi ja tosi hyvä tuoksu keitettäessä, kuten näette keltaista tulee tästäkin, mutta pitihän sitä kokeilla, 50 g pikkusiskoa siinä lillumassa.

 Alla olevassa kuvassa on kuivia keltaisen sipulin kuoria 5 litran kattilassa, laitoin kuumaa vettä 3 litraa ja stten vielä kylmää vettä. Katsoo huomenissa varmaan keittelen, erittäin voimakas liemi tulee tästä.

No olenhan minä jotain saanut neulottuakin ajan kanssa, yhdet sukkaset Katian Ole langasta, erittäin miellyttävää  neuloa ja näihin sukkiin meni 60 g, eli vielä jonkinlaiset ihan pikkuvartiset nilkkasukat saisi vaikka yösukiksi.

Olen hakenut Kelan järjestämälle fibromyalgiaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssille tuonne Oulun Verveen, odottolen tietoa sinne pääsystä, toiveessa lokakuun puoliväli.
Nyt eilen sitten työkaverin kanssa menin vesikävelyä opettelemaan, tää mun hyvä ystävä töistä maanitteli minut mukaan ja täytyy sanoa että 15 min siellä kävellessä teki hyvää, mutta olo oli sen jälkeen illan ajan tosi väsynyt ja nihkeä... hikoilutti... yö meni siten että sain nukkua ihan tovin hyvin mutta sitten alkoi että kylmi älyttömästi ja sitten meni väliä että taas alkoi kylmämään, varmaan kuului tähän vesikävelystä tuleviin sivuoireisiin, heh... mutta alkoi kiinnostamaan tämä että tästä tulisi mun juttu:) Olen jotenkin kammonnut uimahalleja ja sitten yksin lähteminen on ollut aika vaikeaa mutta kaverin kanssa ihan  okei.

Tässä tällainen postaus, värjäyksiä vielä jatkelen jonnii verran viikonlopun aikaan, kova hinku olisi hakea sitä pujoa ison kattilallisen verran... Sieniä en ole katellut vielä... vattuja olen poiminut tästä ihan nurkan takaa mukavasti, ei sen kauemmaksi ole tarvinnut lähteä. Mutta jatkellaan harjoituksia.

No voi himpatti kun yks kuva jäi tästä pläjäyksestä... Eli tässä on kokenellin ja apilan viimeiset liemet yhdistettynä ja lankana novitan 7-veikka valkoinen 150 g, vielä irtosi väriä tähän satsiin.


3 kommenttia:

 1. Siulla on tosi hyvän näköinen keittopaikka, kiva on nähdä muidenkin keittopaikkoja:)
  Mielenkiintoisia liemiä olet taas valmistanut ja yhdistelmä liemi anto komian värin.
  Toivottavasti pääset sinne kurssille, olis varmasti tosi hyvä, oispa niitä ollu sillo ko mie sairastuin.
  Mene vaan uudestaan sinne vesijuoksuun jos saat siitä apua.

  VastaaPoista
 2. sinulla onkin hyvä keittopaikka, kuten kosotäti sanoi, näitä toisten värjäyspaikkoja on mielenkiintoista nähdä. huomaan, et meil on sama tyyli käyttää "kerroskattiloita" värjäyksessä;) kauniit sukat olet neulonut, ihmeen riittoisaa tuo Katian Ole lanka. pidän peukkuja, et pääsisit hakemaasi kuntoutukseen, siitä olisi varmaan paljon hyötyä. anoppini sairastaa myös fibromyalgiaa, joten olen saanut läheltä seurata miten hankala vaiva on. mukavaa, kun olet löytänyt mieleisen kuntoilumuodon, vesijuoksun:))

  VastaaPoista
 3. Vesikävely onkin ihan mukavaa ja tehokasta, mutta totta puhut, kyllä se vaatii kaverin seuraksi. En minäkään yksin kehtaa mennä uimarannalle vesijuoksuvyön kanssa esiintymään, eikä kukaan lähde kaveriksikaan, joten harrastamatta on jäänyt =)

  VastaaPoista