Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

perjantai 23. elokuuta 2013

Samettijalkaa ja muitakin sieniä

Tänään olen ns. liikkunut aika paljon, töistä lähdin suoraan uimahalliin vesikävelemään puoli tuntia ja aika vauhtia sai mennä kun mummoja ohitteli siis hitaampia, aika voipunut olo tuli siitä. Mutta siitä sitten menin kauppaan ja sieltä sitten kotia ajelin, otin voileipää ja läksin sitten Jonen kanssa metsään etsimään sieniä. Ensin keräsin mustatorvisieniä, aikalailla etsin myös niitä ja sitten vielä löysin vähän suppilovahveroja. Seitikkejä vähäsen löysin ja kävin toisen paikan kattelemassa samettijalkoja ja niitähän sitten löytyi ihan mukava määrä, painavat kassissa aika paljon, eli noi isot sienet tuossa alapuolen kuvassa. Päivän saalis ei ole hääppöinen, mutta onhan se päivä uusi edessä päin... Pitää mennä sinne synkkään kuusikkoon viikonlopun aikaan ja sieltä etsiä veriseitikkiä lisää.
päivän värisienisaalis

seitikkejä


mustatorvisientä ja suppilovahveroa
En paljon harrasta enää ns. perinteisiä haaparouskuja koska niissä on niin kauhean iso työ, niitä olisi ollut
meinaan aika paljon tuolla metsässä. Nämä sienet ovat kaikista parhaita ja sitten vielä kanttarellit. Ne pitää käydä ajan kanssa katselemassa yksi risukkopaikka, sieltä yleensä olen saanut aika ison määrän.

Eilen keittelin kolmet väriliemet: kielon lehdet, punavyöseitikkiä, verihelttaseitikin jalat.... lakit ova likoamassa isossa kattilassa joita tulikin iso satsi. Löysin lisää noita tatteja ja vesisankoon pienin ne ja laitoin likoamaan että ovat valmiina keiteltäväksi. Pitäis alkaa vyyhtimään lankoja, nyt ei jaksa tänä iltana enää, sen verran kroppa ilmottelee väsymyksestä.

8 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä siellä on sieniä, me ollaan nyt kaksi iltaa ja kaksi metsää kierretty ei ainoatakaan seitikkiä, muutama matonen tatti.
  Meni osto sieniksi jotta pääsen kokeilemaan.

  VastaaPoista
 2. Ai, suppilovahveroita löytyy jo! Hienon saaliin sait. Mekin käytiin Mikin kanssa sienessä poimimassa kantarelleja ja tatteja.

  VastaaPoista
 3. Hieno sienisaalis! Tänään pitäisi käydä kurkkailemassa, josko jotain lötyisi....

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka minä ihailen tuota taitoasi ja viitseliäisyyttäsi taikoa noista valkoisista langoista kaikkea ihanaa luonnonaineista väripatojesi kanssa. Olen seuraillut ihaillen kaikkia värjäämiäsi lankoja ja olet hommassa todella taitava. Odotan innolla mitä vielä ehdit tänä loppukesänä saada aikaiseksi : )

  VastaaPoista
 5. Voi että, tuo siun ehdotus niistä sienistä on tosi ihana, ja ilolla otan vastaan, jutellaan lisää sähköpostitse kososka2@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Kiva on sitten nähdä nekin sävyt, joita noista tulee :)

  VastaaPoista
 7. Kiva sienisaalis :) Minä en ole vielä löytänyt yhden yhtä sientä tänä kesänä, lienee ollut liian kuivaa.

  VastaaPoista
 8. Kyllähän mäkin oon värjäillyt, mutta villaa.

  VastaaPoista