Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Pääasiassa seitikkivärjäystuloksia


Eilinen päivä meni maatessa kärsiessäni niskapäänsärystä, ois pitänyt olla hattu päässä ed. iltana metsässä juostessani kun siellä tuuli. Eipä pahemmin eilen saanut mitään aikaseksi, mitä nyt verihelttaseitikin lakit keittelin ja laitoin langat sinne sitten.
Tänään sitten huuhtelin ne ja noista muista keitetyistä liemistä sitten lämmittelin liemet ja laitoin langat muhimaan. Tuossa Jonen käytin metsälenkillä lähistöllä ja sieltäkin lähti mukaan verihelttaseitikkiä jonkusen verran.

Mutta mitä missäkin eli lähdetään oikealta:
- harmaa Pikkusisko lanka 50 g verihelttaseitikin lakkiliemessä yhdessä 3 vyyhtiä yht.150 g l.valk. 7-veikkaa
- seuraavat 2 vyyhtiä on n. 100 g valk. 7-veikkaa verihelttaseitikin jalkaliemessä
- seuraavat 3  vyyhtiä on 150 g valk. 7-veikkaa punavyöseitikin liemessä jossa perkeet mukana
- viimeinen vyyhti vasemmalla 50 g Pikkusiskoa l.valk. kielon lehti -liemessä
Alunapuretuksen olen laittanut suoraan liemeen värjätessäni.

Mutta eipä tullut paljon värieroa verihelttaseitikin lakki- ja jalkaliemien välillä, ainoastaan jalkaliemen langat ovat kirkkaamman oranssia, mutta punavyöseitikki yllättää eli aivan ihanan vaaleanpunaista saadaan ja kielonlehti liemikin antoi tosi kauniin värin, meinaan vielä yhdistellä jotakin noista liemistä.....

Uusi viikko alkamassa ja tässä muutaman viikon päästä pidämme siskon kanssa värjäyssession vaihteeksi kotiseudun maisemissa joen rannassa... ihanaa...

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia tuloksia jälleen! Ja tuo punavyöseitikki on minulle aivan uusi tuttavuus- kaunis väri! Laitoitko puretuksen samalla vai etukäteen??

  VastaaPoista
 2. Oi mitä vyyhtejä. Nyt on niin Huopatossusen oranssia, ettei paremmasta väliä :)

  VastaaPoista
 3. Ihania värejä! :) Minä sain viime syksyn sienivärjäyskurssilla punavyöseitikistä ihan vain sellaista vaaleanruskeaa, ei siinä ole punertavuudesta tietoakaan. Mutta sienet käsittääkseni ovatkin vielä arvaamattomampia värin antajia kuin kasvit.

  Minäkin kävin tänään lähimetsässä sieniä tutkimassa, ja vaikka niitä löytyikin ja tunnistin yhden sienen melko varmasti haperoksi ja toisen rouskuksi, niin enpä uskaltanut siltikään kerätä, kun en täysin varma ollut. Milloinkahan sitä oppisi noita sieniä tunnistamaan niin hyvin, että uskaltaisi varmasti kerätä syötäväksi...

  VastaaPoista
 4. Wau!...mitä värejä sienivärjäyksellä saakaan aikaiseksi...upeita :)

  VastaaPoista
 5. Upeita värejä sinun vyyhdeissäsi. Minä kävin tänään metsässä etsimässä värjäyssieniä, mutta ei löytynyt kuin muutama verihelttaseitikki. Täällä etelä-Suomessa on ollut niin kuivaa,ettei sienet vielä kasva. Tuota kielonlehtivärjäystä pitää kokeilla, niitä ainakin löytyy.

  VastaaPoista
 6. Mykäksi vetää tälläsen puheliaan tätin nuo siun upeat värit.Mie kokeilin tatteja, heitin kaikki pois, kun liemessä lillui kauheasti matoja, yäk. ja liemi oli niin ruman ruskeaa ja haisi, toinen yäk.

  VastaaPoista
 7. iiik!! ne ovat ihania väriä!! Molemmista oranssista ja tuota ruskeasta tykkään eniten.

  VastaaPoista
 8. kauniita lankoja kaikki tyyni:)) kuinka paljon käytät tuoreita punavyöseitikkejä suhteessa lankaan? minulla on niitä koossa vasta reilu kaksi kiloa, joten kuivaan ne ja poimin viel lisää.

  VastaaPoista
 9. Ompas ihanat värit noissa langoissasi!

  VastaaPoista