Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

tiistai 27. elokuuta 2013

Kielonlehtiä ja väriseitikkejä

kielonlehdet
 Kävin näin kauniissa säässä taas ulkoilemassa vaihteeksi synkässä rinnekuusikossa. Olipa siellä kuivaa, mutta oli siellä alempana kosteampaakin, josta löysin vähän väriseitikkejä ja sitten näitä kielonlehtiä, joita oli kivasti mutta autopaikalle tultua löytyi vielä parempi kielopaikka, joten lisäähän niitä piti kerätä.
Allaolevassa kuvassa on pienityt punavyöseitikit, löysin niitäkin melkein tämän 7 litraa, näillä sitä mummon pöksyväriä saa kivasti.
murskatut punavyöseitikit
 Alla olevassa kuvassa on niitä väriseitikkejä, kuivassa maassa olevat verihelttaseitikit ovat toisin sanoen tuntemattoman näköisiä, mutta lakin kääntäessä punaista löytyy, löysin jonkin verran veriseitikkiä myös, ei paljoa ja sitten tuollaista keltaista seitikkiäkin.
seitikkejä


Nämä vyyhdit ovat oikealla värjätty toistamiseen punavyöseitikkiliemessä hempeä vaaleanpunainen sävy tuli ja tämä keltainen sitten on toinen kerta verihelttaseitikin jalkaliemessä ollut vyyhti pikkusiskoa on tämä ja tuo vaaleanpunainen on 7-veikkaa valkeata, puretuksena alunaa.

Pitäisköhän pitää huomenna välipäivä metsäreissusta ja keittelisi noita liemiä valmiiksi.

Tuossa olen kahtonut kävijämäärää, kohta alkaa 10-tonni täyttyä joten sen kunniaksi on sitten pienet arpajaiset tiedossa. Ilmoittelen ajankohdasta.

5 kommenttia:

 1. Kivoja sävyjä. On sulla nyt lankaa varastossa, ja saat koko talven omavärjäämistäsi langoista neuloskella .)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sävyt. Vein oman värjäyskattilani mökille ja nyt yritän epätoivoisesti etsiä pienempää (10 l) kattilaa täältä kirppareilta. Toivottavasti löydän, jotta pääsisin värjäilemään sienillä ja kielonlehdillä.

  VastaaPoista
 3. Ihana toi mummon pöksynväri:)))
  Kielon lehtiä on miulla piha täynnä, katson ensin mitä sie niistä saat, ennen kun alan repimään.
  Odotan pakettia innolla, mies toi mulle lisää lankaakin, ettei vaan lopu kesken.

  VastaaPoista
 4. Hempeitä värejä on nyt langoissasi!!! Vuosia sitten yritimme työkaverini kanssa värjätä kielonlehdillä- tulos ei ollut kummoinen.
  minäkin odotan mielenkiinnolla.....

  VastaaPoista
 5. mukavasti olet löytänyt sieniä, tääl joutuu viel hetken odottelemaan kielonlehtien kuivumista ennen kuin pääsee niitä keräämään väripataan.

  VastaaPoista