Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Lisää sieniä metsästä...

männyn herkkutatit
 Tänään kävin siis uudestaan metsästä ja yksi kuva jäi ottamatta, sain kaupan ruokakassillisen kuivaa jäkälää kerättyä siltä möngerretystä aukolta, irtaallaan olevia. Yllä olevassa kuvassa on tuttu sieni jokaiselle, nämä vaan ei ole enää priimoja, meinaan heittää ne kattilaan, vaan painoi nämä tosi paljon kassissa, johon keräsin verihelttaseitikkiä, punavyöseitikkiä ja nuo sitten, oli siinä vääntäminen autolle kantaa, toinen kassi kevyt kuin mikä noi jäkälät ei painanut mitään.
punavyöseitikki silputtuna
 Punavyöseitikit siivosin katkaisemalla multaosan jalasta pois ja silppusin 10 litran kattilaan joka tuli sitten täyteen, keittelen varmaankin huomenissa. Näitä sain vielä tänään ihan mukavasti lisää eilisten lisäksi.

verihelttaseitikit tähän mennessä parina päivänä
 Tässä korissa on minulla kaikki eiliset ja tämän päiväiset verihelttaseitikit, joukossa on kyllä keltaisia ja olisiko tulihelttaseitikkiä joitain. Tämä iso satsi on tarkoitus siivota jalat ja lakit erilleen, keitän ne erillään koska väri on erilainen jaloissa että lakeissa ja sen jälkeen roippeista sitten uusi liemi nämä yhdistettynä.
Sitä ennen värjään lankoja niin paljon kuin väriä näistä irtoaa ja sitten vielä jotain sekoitejuttuja, mitä näin tuolla Ilonan blogissa, en muista tähän hätään blogin nimeä,  mutta hyviä ideoita sieltä sain.

jonkin sortin orakas, nimi ei nyt muistu mieleen
Nämä löysin ihan heti kun autosta laskeuduin niin metsätien reunasta, orakkaita nämä on mutta en nyt muista nimeä, viimekin vuonna keräsin  näitä.

Tällainen postaus nyt tässä oli.... jospa säät sallisivat kauniina viikonlopun ajankin.

5 kommenttia:

 1. Sienestäminen onkin mukavaa puuhaa. Ehtii ihailla metsääkin kun ei tarvitse koko ajan kyyryssä kulkea niinkuin marjassa. =)

  VastaaPoista
 2. Upea saalis jälleen, kyllä miun on mettään päästävä.

  VastaaPoista
 3. Enhän minä kateellinen ole!!! Mahtavat sienimaastot sinullakin!!!

  VastaaPoista
 4. Nyt tuli kyllä ihan nälkä. Tykkään hurjasti sienistä :)

  VastaaPoista
 5. nyt riittää viikonlopun värjäyksiin sieniä! tuo orakas vaikuttaa ryytiorakkaalta, sen lakki on reunoiltaan vaalea ja keskeltä joko harmaanruskea tai violetinsävyinen, kuten kuvassa olevilla orakkailla mielestäni on. mukavaa viikonloppua Sinulle ja onnistuneita värjäyksiä:))

  VastaaPoista