Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

tiistai 20. elokuuta 2013

Värjäystuloksia ja värjäyssieniä...


Viikonlopun aikaan värjättyä ja nyt sitten huuhdottua kun eilen oli ihan kamala keli vettä satoi kuin Esterin pyllystä vähän väliä... ei voinut olla kuin sisällä vapaapäivänä.
Yläpuolen kuvassa on oikealta lähdetään pujolla värjättyä höystettynä lopussa raudalla, kun alkoi tulla niin pliisua keltaista taas ajattelin vihreätä haluan joten sitä sain nyt sitten. Eka vyyhti oik. on 100 % lampaan villaa ja kaksi pienempää vyyhtiä pikkusiskoa l.valk. 100 g yhteensä. Lilaa sitten sinipuulla värjäilin 100 % lampaan villaan.
Alapuolen värjäykset ovat mielenkiintoisia, noi beessit 150 g 7-veikkaa l.valk. oik. reunassa on sellainen jämäliemiseos jossa on sun vaikka mitä ja oli mitä pahan hajuistakin mutta väriä siitä lähti joten silläpä sitten värjäsin, kaikki keltaisia sävyjä liemessä seassa. Vasemman puoleiset n. 100 g. 7-veikkaa l.valk. värjäsin sitten jäkälä+naavaseoksella, keitin liemen niistä ja sitten pistin vaan sekaan noi kosteat langat (eli keitosaineet oli kattilassa edelleen), joita ei puretettu alunalla lainkaan, koska naava ja jäkälä sisältää sitä tiettyä ainetta. Nyt sain sitten huuhdottua langat ja yllätys olikin että väri oli ottanut erilailla tuossa lankavyyhdissä ei tasaisesti vaan oli keltaisen eri sävyjä sekaisin, jotenkin kivan näköistä tuli. Noista voisi tehdä koevedossukat että näkisi millaista jälkeä tällä värjäyksellä saa.

Eli puretus oli aluna noissa kaikissa muissa langoissa paitsi ei jäkälä+naava -liemiseoksessa.punavyöseitikki
 Sitten tänään kauniina päivänä läksin katselemaan että onko nousseet verihelttaseitikit ja kyllä ne olivat hattunsa nostaneet aika komiasti ja osa oli jo kerenyt pilaantumaan eli alapuolen kuvassa, kolme kaupan hedelmäpussillista keräsin ja keräsin muuten nopeasti koska näitä oli paljon, toisella alueella kävin ja siellä ei ollut näitä, mutta löysimpä punavyöseitikkiä (yläpuolen kuvassa) sitten vastaavasti ja keräsin kaksi kaupan hedelmäpussillista.

verihelttaseitikkiä
 Vielä yhden pussillisen keräsin automatkalla tienvarresta jo kellastuneita kielonlehtiä, kun oikein tsiikasin että millä mallilla ne oli nyt ja ei kun keräämään.
kielon lehdet

Tässä komeudessa on minun tämän päivän saalis, kivalta tuntui käydä keräämässä, vaikkakin oli näitä seuralaisia pikku kärpäsiä jotka sitten purivat, hirvikärpäsiä ei vielä vastaan tullut.


Toivottavasti meillä kauniit ilmat jatkuisivat kotvan aikaa... kiva on metsässä seikkailla ja seuraava keikka tulee olemaan se että lähden etsimään samettijalkoja, koska ne ovat hattunsa myös nostaneet....

6 kommenttia:

 1. mahtava saalis kerrassaan, noilla saa jo monta vyyhtiä värjättyä! itse olen löytänyt vasta reilut 700 g veriseitikkejä, sul on todella hyvät sienimaastot, kiva juttu:))

  VastaaPoista
 2. Upeita värjäyssieniä :)

  Meiltä ei vielä löytynyt ruokasieniä, mutta hirvikärpäsiä kyllä.

  VastaaPoista
 3. Kauniin sävyisiä lankoja olet saanut. Ois kyl oikein mielenkiintoista puuhaa varmaankin, mut ei uskalla tuota opetella, kun tiedän, et siihen jään koukkuun ja aikani ei riitä millään.

  VastaaPoista
 4. Kivoja lankoja tulikin!!! Ja voi, minkä sienisaaliin olet saanut kerättyä!!!!

  VastaaPoista
 5. Ihania lankoja ja mahtava sienisaalis! :) Mullakin oli sovittu viime viikonlopulle sieniretki blogituttavan kanssa, mutten sitten jaksanut lähteä. Ehkä ensi viikonloppuna olisi parempi vointi. Oon katsellut tienvarsillakin tatteja sillä silmällä, että niitäkin voisi käydä sieltä napsimassa, vaikkei niitä paistinpannulle tohtisi vilkkaan tien vierestä laittaa, mutta jos siihen väripataan... Joskin seitikkien punaiset houkuttelevat enemmän kuin tattien keltainen. :)

  VastaaPoista
 6. Miten ihmeessä sie löydät noita sieniä ja noin paljon.
  Upean värisiä lankoja olet taas saanut aikaseksi.

  VastaaPoista