Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

tiistai 6. elokuuta 2013

Värikokeiluja

Tässä on muutaman päivän liuonneita värjäyskokeiluja. Jos lähdetään oikealta, vähän näkyy toista vyyhtiä eli 2 pikkusiskon vaaleanpunaista kerää ja sitten tuo Nallen jämä vaaleansininen vyyhti pääsivät jämäpietaryrttiliemeen, johon lorautin vähän sipulilientä ja sitten vielä kuivia pietaryrtin kukintoja, kumminkin keittelin liemen ja lisäsin alunan sekaan, noi lisäykset sen takia kun näytti että meinasi tulla liian pliisun väristä.

Vasemman puoleinen on kokeilu täysin, 50 g pikkusiskoa l.valk. ja nämä laitoin jo kertaalleen keitetyistä sipulinkuorista, vähän aikaa keitin niitä vedessä että vesi oli lämmintä ja pistin sitten ihan purettamatta tuon lankavyyhdin sekaan, kaikki sipulin kuoret mukana siinä ja työntelin vaan vyyhdin sekaan ja sipulin kuoria vyyhdin väliin. Annoin olla sunnuntaista tähän päivään asti ja nyt sitten huuhtelin vyyhdin, väriä ei lähtennä lainkaan huuhteluveteen. Nyt piti samaan kattilaan nakata lampaanvillalankavyyhti purettamatta ja taas sipulinkuorilla muljuuttelin ja sekoittelin ja jätän viikonloppuun asti sinne. Hyvin tarttuu väri ja vähän on silleen että ei ole kaikkiin tarttunut tasaisesti, mutta se on tässä juju. Tätä on varmaan helppo kotona kokeilla kun vaan on tarpeeksi sipulinkuoria ja keittelee niitä ja laittaa lankaa sinne sekaan ja antaa olla sipulinkuorien seassa. Tämä oli hyvä kokeilu.Näihin sorrui kun kävin Halpa-Hallissa Iisalmessa töiden jälkeen, uutta Nalle Taika ja sitten tuo Huurre lanka on aivan viehättävää ja näyttää olevan riittoisaakin myös hinnan puolesta ei paha siihen nähden jotain 4.70 €. Näin hyvän mallin uusimmassa Moda lehdessä jossa oli käytetty näitä mohairlankoja villapaitaan. 

Mutta ei auta kuin pienesti syödä tässä että jaksaa olla tässä helteessä, onneksi tuulee tällä hetkellä hieman.

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvät kokeilut.
  Mie oon tuota Huurretta kaupassa hiplannut, tuntuu tosi mukavalta langalta. varmaan talvella sitäkin tulee hommattua.

  VastaaPoista
 2. Onnistuneita kokeiluja!!
  Minä sorruin tänään Salossa käydessäni ostamaan AIVAN IHANASTA lankakaupasta "Alman Puoti", heidän Kiinasta maahantuomiaan lankoja:
  Kamelinkarvaa, Jakkihärkää......Heille on tulossa myös nettipuoti, joten sitten voi kauempanakin asuvat tutkailla valikoimia.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla että nettikauppa tulossa heille, vaihtelu virkistää:)

  VastaaPoista
 4. mukavasti on lankasi muhineet, tuosta vsemmalla olevasta vyyhdistä tulee varmaan eläväinen neulospinta. työmatkalla on aina virkistävää poiketa lankakaupassa;)

  VastaaPoista
 5. Kauniita värejä :) olet kyllä reippaasti värjäillyt kesän aikana! Nostan hattua :D

  VastaaPoista