Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 28. syyskuuta 2013

Iso kuvapläjäys

Varotuksen sana, tässä tulee iso kuvapläjäys esim. tänään kirppareilla käynneistä, keskeneräisestä neulontatyöstä, missä kuvasin nämä tavarat ja lopuksi mitä hyvää tarjosin vierailleni tänään.


 
Tässä kaksi essiä, jotka ovat kivoja, ylempi on sellainen essi mitä lapsuudessa näin kasvattiäidin siskolla ja hän ompeli vielä itse tällä mallilla essejä.  Alapuolen essi on myös jonkun itse tekemä.


Nämä tarpeelliset ovat oranssi kiva pöytäliina ruokapöydälle ja tuo valkea on tosi pitkä kapea olisiko leivinliina itse kudottu ja ehkä pellavaa (?), josko siitä pari isoa kylpypyyhettä tekisi.


Tämä alapuolen pussukka on varmaan jonkun virkkaama sipulipussi, tosi kaunis ja oli edullinenkin, hyvän mallin siitä kyllä saa.


Näitä liinoja sitten katselin sillä silmällä että jos johonkin yhdistäisi (?) . Lisää pari liinaa löytyi samalta kirpparilta tämän kuvan alapuolelta jossa toinen on neulottu ja toinen virkattu ruskea liina.



Sitten nämä tossut ostin ihan sitä varten että kannatin käsityöläisyyttä, vähän on löysähköt minun jalkaan, jalkaterä sitten vähän liian tiukka sukan päällä. Mutta malli on tosi kiva näissä.


Tässä on minun keskeneräiset Maatuska-lapaset ja nämä tulee ihan värjätyistä langoista mitä tänä kesänä olen värjännyt, eli jossain määrin neulon näistä värjätyistäkin, mielessä näiden lapasten jälkeen on tehdä toiset samanlaiset näistä väreistä vaan vaihdan värit toisinpäin.


Tämän sängyn isäntä hommasi Mööppeliverstaasta, jossa on muutakin antiikkia. Ihan kivan oloinen, seinä mikä näkyy ns. rikkinäisenä takana on koirien tekemää, ei näiden nykyisten.


No tänään tarjosin vierailleni omatekemää hernekeittoa joka maistui meille kaikille. Iltapäiväkahveilla kaupunkireissun jälkeen oli tarjolla suppilovahveropiirakkaa ja..


.. mureita pikkukeksejä, joiden ohjeen laitan tähän alas. Suussa sulavia todellakin ja helppotöisiä.


Eli ohje näihin kekseihin (maidoton, gluteeniton, laktoositon):
125 grammaa laktoositonta voita/margariinia
1.5 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria
1 muna
4 dl perunajauhoa

-vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja huoneenlämpöinen rasva vaahdoksi
- lisää 1 muna joukkoon ja vatkaa edelleen
- lisää 4 dl perunajauhoa ja vatkaa hyvin edelleen

Levitä pikkuleiviksi leivinpaperille pellille (meni toiseen peltiin myös) ja paista 175 asteessa n. 10-15 min, paistoin itse 15 min. Tulee muuten erittäin rapsakoita ja suussa sulavia keksejä.

3 kommenttia:

  1. No huhhuh!!! Olet pistänyt oikein tuulemaan!! Kivoja kirppislöytöjä ja ihanat nuo lapaset!!

    VastaaPoista
  2. Kivoja löytöjä. Eipa tule esiliinaa pidettyä juuri koskaan. Pyykinpesu on nyt niin helppoa.

    VastaaPoista
  3. Hyvä ja mielenkiintoinen pläjäys:) Kirppislöytösi ovat tosi hienoja, nois essut on ihanii.
    Tuosta sohvasängystä tykkään , se on kaunis.
    Ja lopuksi nuo kauniit lapaset.
    Mukavaa viikonloppua herkuttelun merkeissä:))

    VastaaPoista