Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

maanantai 30. syyskuuta 2013

Värjätyistä langoista miesten sukat


Nyt valmistui eläkkeelle jäävälle miehelle sukat, olihan langan päättelyä, inhoan langanpäättelyä, kukapa siitä tykkää.... Tässä on joku keltainen liemi olikohan perustatarin liemi höystettynä rautavithrillillä eli saatiin vihreä sävy, tummempi vihreä on sitten harmaa lanka keltaiseen liemeen (pietaryrtti?), oranssi on verihelttaseitikkiä, keltaista en nyt varmaksi muista. Mutta näistä tuli sellaiset harmooniset sävyltään, piristystä nuo värikkäät rannut eivätkä ne sotke näitä sukkia sävyillään.

Eilen kävin metsälenkillä ja kas kummaa osaatteko arvata mitä löysin? No en muuta kuin taas sitä verihelttaseitikkiä, joku halukas voisi ne saada jos ei pakkanen sitten käy ensi yönä, mutta toisaalta ne on autotallissa vähän säilössä.

Eilen laitoin männynsuomuorakasta 10 litran sankollisen ns. vähän vanhenemaan, niin paljon sain siskolikalta niitä ja toinen mokoma on ruosteorakasta sitten sankossa myös vanhenemassa. Lankoja on lillumassa väriliemissä, yksi on tosi sekoiteväri, kun ei millään sitten ottanut väriä kielonlehtiliemestä, käytin vielä toisessa liemessä ja lopulta pistin sekaisin liemiä yhtä vanhaa lientä sekaan niin eikös alkanut väriä tulemaan.

Maatuska-lapaset valmistuvat hyvässä vauhdissa, malli on niin ihana että sitä on mukava neuloa ja väreillä saa sitten leikkiä.

Mutta näillä mennään etiäpäin, 2 vkoa niin olen Oulun Vervessä sillä kurssilla.

Hyvää viikkoa kaikille ja nautitaan näistä oikein kivoista syyspäivistä, jotka näkyvät jatkuvan edelleen!!

13 kommenttia:

 1. Niin kauniit nuo sukat. Kyllä kelpaa miehen jäädä eläkkeelle : ) Nyt hän ehtii kunnolla nauttia uusista sukistaan kun voi olla enemmän kotioloissa. Kyllä nuo kasvivärjättyjen lankojen sävyt ovat niin kauniita ja ainutlaatuisia ettei happoväreillä saa mitään noin luonnollisen näköistä aikaiseksi millään. Hauskoja värjäilyhetkiä ja kurssin odotusta .

  VastaaPoista
 2. Hei, kommeet on sukat, raidat varressa on mukavan näköiset.
  Mie kun tulen sivullesi, luulen aina tuos alkukuvas, et siinä on hauki:) Mut lienee kuitenkin liemestä lankoja nostelevä värjäri!

  VastaaPoista
 3. ...ja lisäys edelliseen, et värjäri ja lankavyyhti.

  VastaaPoista
 4. Hihi, siis joku toinenkin luuli sitä haueksi::)))))

  Ihanan väriset sukat, kelpaa noissa eläkkeellä olijan jalkojaan lämmitellä.

  Miekii löysin seitikkejä, peräti kaks kappaletta, jätin metsään.
  Niitä ei siis täällä kasva uskottava se on.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä luonnonväreillä värjätyistä langoista tulee harmoniset sukat - kauniit väritykseltään! Juu, verihelttaseitikeitä kävin minäkin eilen metsästä ja erehdyin jättämään sienet ulkoteranssin pöydälle korissa. Seuraavan kerran kun katsoin sinnepäin seisoi lammas takajaloillaan ja mässytti syödä verihelttaseitikeitä korista. Höh. Ei kai ne ole myrkyllisiä lampaille, toivon ma.

  VastaaPoista
 6. Onpa upeat sukat, kauniit värit ja niin huolella kudotut. Noilla on hyvä tassutella eläkkeelle.

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat! :) Minä muuten tykkään langanpäättelystä, mutta en jätäkään sitä koskaan lopuksi, vaan päättelen aina sitä mukaa, kun langanpäitä tulee. :)

  VastaaPoista
 8. Lankojen päättely, hmm, se on aika töisevää touhua, itselle on tullut se tapa, että päättelen sitä mukaa kun langanpätkä tulee esille. Kauniit sukat ja vastaan ei ihan heti tule samanlaisia! Ajattelin jossain vaiheessa kokeilla Riihivillan neuvojen mukaisesti ns kylmävärjäystä krapilla.

  VastaaPoista
 9. Kivan väriset sukat, tuota pirteän väristä lankaa on juuri sopivasti.

  VastaaPoista
 10. Ihanat sävyt noissa sukissa!!! En myöskään pidä lankojen päättelystä- voi johtua siitäkin, etten ole oikein perusteellinen muutenkaan....

  VastaaPoista
 11. Hyvä... nyt ne langat saavat kyytiä puikoilla :)

  VastaaPoista
 12. tuommoiset sukat jo kehtaakin antaa lahjaksi! onpa sul muuten hieno vanhanajan omepelukone, noista minäkin tykkään. mukavaa syys viikkoa sinullekkin. täälläkin verihelttaseitikit nyt parhaimmillaan, joka sieniretkellä niitä kertyy kilon verran koriin. eilen löysin kaksi ämärillistä samettijalkoja ja jo muutamia iäkkäitä männynsuomuorakkaitakin eli kuivumaan sain aika määrän taas silputa sieniä.

  VastaaPoista
 13. Sinä teetkin kunnollisen jämäkän kantapään, Joskus näkee niin kummallisia luiroja, mutta tämmöiset pysyy hyvin paikallaan, eivätkä luisu mihin sattuu. Miehet varsinkin tahtoo istuvan kantapään ja sinulta se löytyy, hienoa ♥ Värikin on niin kaunis pehmeä ja lämmin ♥

  VastaaPoista