Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Gluteiiniton kaura-sipuli vuokaleipä

Viisi vuotta sitten minulla diagnosoitiin keliakia lopullisesti, 2007 loppuvuonna jouduin vatsalaukun tähystykseen ihan muiden syiden vuoksi ja sitten sivulöydöksenä oli keliakia. Kyllähän se pisti asiat uusiin puihin ja kun olin rakastanut ruisleipää koko ikäni niin siitä piti sitten luopua. Onneksi kumminkin kaupoista löytää niin hyvin valmista leipää kuin jauhoakin, kyllähän se pienen leivän hinta on aikas suuri kun vertaa tavan ruisleipään. Pitäis vain malttaa ja kehata tehdä itse niin halvemmalla selviää.

Nyt olen yllättynyt Provenan Oat Bread Mix -jauhosta, erittäin hyvää leipää siitä saa ja sitten jos vielä höystää sitä esim. laittamalla kuivattua sipulirouhetta siihen. Sitä leipää syödään meillä molemmat, sen verran hyvää se on. Laitan linkin suoraan sille sivulle missä tietoa näistä tuotteista ja on siellä hyviä leivonnaisohjeitakin kuten tämän vuokaleivän perusohjekin, kun tutkailee niitä sivuja. Linkki.

Tässä kuva tuoreesta leivästä.


5 kommenttia:

 1. keliakia on tuttu sairaus meidän perheessä.. Tytär kävi myös tähystyksessä vatsa kipujensa vuoksi, keliakiahan se siellä vaivasi. Gluteeiinittomaaan ruoka valioon siirryttiin ja kaikki on ok:) Leivon suurimmaksi osaksi itse kaikki, joskus ostan kun ei ehdi .. Makoisan kuuloinen leipä, kiitos vinkistä :)
  Mukavaa alkuviikkoa sinulle !!

  VastaaPoista
 2. Heps! Täällä ilmoittautuu toinen keliaakikko. Provenaa ei ole tullut kokeiltua, joten täytyypä testata, kiitti vinkistä. Pitää laittaa leipäkone käyntiin (vasta sairauden myötä olen tajunnut miten loistava keksintö se on :D ). Itse ostan leivän mnesti kaupasta, mutta rehellisesti sanottuna välillä kaupan leipä enemmän tai vähemmän töks, kun vuosikausia on syönyt samaa/samoja. Lisäksi täällä maalla on aina rajallinen valikoima.

  Minä olin myös ruisleivän fani. Siksi isommissa kaupoissa käydessä hamstraan aina tätä leipää jos sitä vain on:
  http://www.vuohelanherkku.fi/fi/tuotteet/suolaiset-tuoreet/tummat-leivaet-ja-saempylaet/item/16-mini-revityt.html
  Ajattelisin että se on jotain lähelle ruisleipää? Vaan vaikeapa tuota on sanoa, yli kymmenen vuotta ruokavaliolla niin en minä enää muista miltä kunnon ruisleipä maistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohelan herkkupuodin leivät ovat hyvin tuttuja, lähikauppaan tulee sieltä vain perjantaisin, mutta se hapanleipä ja minirevitty hyviä jos haluaa hapanleipää eli tattaria pääasiassa siinä. Täytyy sanoa että pakasteleipä sanoo töks, töks varsinkin vaaleat. Ilomantsissa on sellainen suoramyynti (sisko asuu siellä) jossa saa tilauksesta gluteiinittomia karjalan piirakoita, vatruskoita.

   Poista
 3. Vai löytyykin täältä keliaakikko :) Ite olen ollut n.22 v, gluteenittomalla ruokavaliolla. Mielihyvin koitan sinua neuvoa jos jonkilaisissa asioissa, että laita vain sähköpostia tulemaan. Olen täällä pirkanmaan yhdityksen vertaistukihenkilönä. Minulle sopii kyllä vehnätärkkelys, olen käyttänyt sunnuntain vaaleaa ja tummaa jauhoseosta usein. Provena kaurahiutaleita tulee syötyä. Kaupan leipiä harvemmin syön, mutta silloin tällöin ne tuo kivaa vaihtelua näihin omatekemiin, usein leipäkone leipiin. Minulla on tuo toinenkin blogi, se löytyy blogistani myös.

  Niin, en ole teellä kokeillut lankaa värjätä., hiukan huonoja teen juojia, mutta joskus olisi kiva kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Hyvän näköistä leipää.
  Tuo Keliakia on varmasti hankala juttu, kun ei voi kaikkia herkkuja syödä.
  Minä kun olen kova herkkujen perään :)

  VastaaPoista