Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 1. lokakuuta 2016

Lapasia, vauvan peitto ja värjäystä

Lomaviikolla tehtyjä lapasia vanhalla mallilla, lankana 7-veikka, puikot 3.5. Tämä on niin hyvin opittu malli neuloa ja mukava. Mallin olen oppinut kasvattiäidiltä ja olen sitä sitten neulonut hänen kuoltuaan. Muisto hänestä.


Lumioosin blogista bongasin tämän vauvan peiton ohjeen joka on C2C-tekniikka, ohje. Eli tämä tehdään virkkaamalla ja lankana oli ihana 100 % lampaanvillaa omine tuoksuineen. Meni sellaiset vajaa 300 g. Oli muuten mukava malli virkata. Suosittelen.


Tässä lähikuvaa kuviosta.


Tässä oikealla 100 g l.valk. Nallea värjätty verihelttaseitikin lakeilla, joita oli tosi runsaasti. Vasemman puoleinen 100 g l.valk. Nalle on värjätty keltasipulin ja punasipulin kuoriliemellä liukuvärjättynä. Tuli kaunis ja kolmea eri sävyä. Puretteena aluna.


6 kommenttia:

 1. Kauniita lapasia, teetkö peukot ns. vasemmalle ja oikealle kädellä eri tavalla. Äitinä opastuksella mä teen; lisäys ensin, sitten eripuikoilla aloitus.
  Tuo peiton malli tuli juuri yksi päivä mua vastaan, mallitilkkuna, käsityökopasta.
  Mä taisin tehdä huivia silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä ei ole kiilapeukaloa, teen niin että oikeaan lapaseen oikealta puolen 10 s eri värisellä langalla ja jatkan neulomista sen päällä normaalisti. Vasemmassa neulon vas.puikolta 10 s eri värisellä langalla. Molemmin puolin eriväristä lankaa kerään silmukat ja pari lisään että saan kuvion käymään sama kavennus peukkuun kuin lapasen kärkeen. Olen opetellut monella tapaa tekemään peukaloa vaan tähän sopii tämä ihan perinteinen.

   Poista
 2. Moro, olenkin seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa. Kaunis tuo lapasen malli, kun koiranpentu nukkuu voin minäkin ottaa kutimen käteen ja opetella tuon kirjomallin. Kivat värit lapasissasi!

  VastaaPoista
 3. Kauniita lapasia. Olen tuolla mallilla tehnyt, löytyy 100 suomalaista lapasmallia kirjastakin.
  Taas kerran kauniita värejä lankoihin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis malli lapasissa. Sopisi ehkä minunkin tehtäväksi, kun ei näytä olevan pitkiä langanjuoksuja. Täytyypä katsoa löytyisko tuo Mustakissan mainitsema kirja kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan sähköpostissa sen ohjeen, yksinkertainen ohjeistus.

   Poista