Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

perjantai 14. helmikuuta 2014

In memoriam Peikonpojan Ensi-Unelma "Pulla"


Pulla oli ihana koiramummo, josta kaikki piti. Nyt vaan tuli päivä eteen että ei ollut enää kaikki hyvin, viikolla sitä alkoi nähdä Pullasta että jokin on vialla. Viime yö meni huonosti minulla sekä Pullalla, levoton yö. Aamulla heräsin kun Pulla läähätti rankasti, päästin ulos pissille. Sieltä tuli ihan kohtalaisen hyvin, peräpää heitti ja läähätys. Herätin mieheni ja sanoi että kaikki ei ole oikein Pullalla. Hän sitten käytti etupihalla ja tuli että paras käydä eläinlääkärillä tänään, Iisalmeen eläinklinikalle ja siellä röntgenkuvattiin maha pulla ilman rauhoitusta pöydällä maannut. Muutokset pahoja, jotain ylimääräistä mahassa, oliko vuotanut?, kasvainta?, maksa ja munuaiset aika huonossa kunnossa. Toteamus eläinlääkäriltä että hyvä jos viikonlopun yli menee. Paras ratkaisu oli päästää mummo-pulla kivuistaan. Vuosipäivä olisi ollut 22.2.  13 vuotta.
Itse olin töissä kun sain puhelun mieheltäni, langan päässä oli hiljaista, siitä tiesi että Pullaa ei ole enää.

Pullalle:


Niin vaikeni ääni tassujen, 
sammui liekki suuren sydämen. 
Jätti surun suuren, 
aivan valtavan, 
sisintä hiljaa kuin riipien kalvavan. 
Ei enää virkaa talutushihnalla, 
lämmittäjää kylmillä varpailla.
Poissa katse tummien silmien, 
ja se haukku - sitä enää kuule en.


12 kommenttia:

 1. Osanotto. Voi miten vaikea edes lukea tälläisestä surusta. Onneksi Pulla sai elää pitkän elämän ja onneksi teitte päätöksen, ettei koiran tarvinnut kärsiä.
  Kun Olga rotikka lähti sateenkaarisillalle, itkin enemmän kuin ketään ihmistä koskaan. Voimia surussa ja ihania muistoja mielessä.

  VastaaPoista
 2. Voi Armi. mie halaan sinua kyyneleet silmissä, Pulla juoksee nyt koirien taivaassa kevein askelin.
  jaksamisia teille surussanne.

  VastaaPoista
 3. Jaksamista teille. Perheenjäsen on poissa.
  Täälläkin itkettää tekstisi luettuani....

  VastaaPoista
 4. Voi Pulla. Osanotot, kovaa on koiruuksien kipuilu ja huonot voinnit. Oma 10 vee frouva oli just viikon kipeen, nyt parantumaa pai. Voimia!

  VastaaPoista
 5. Voi Armi, minäkin halaan sinua. Menetys on suuri, kun rakas, vanha lemmikki lähtee. Pulla sai elää hyvän elämän teidän kodissanne rakastettuna perheenjäsenenä ja sai armollisen lähdön pois kivuista.

  VastaaPoista
 6. Voi miten surullinen uutinen. Meillä sama on ihan lähitulevaisuudessa edessä päin. Eetukin on kohta 13v. Uskon että Pullalla oli hyvä elämä luonasi ja se toi paljon rakkautta sinun elämääsi ♥

  VastaaPoista
 7. Osaanottoni. Teillä on varmasti ollut paljon mukavia hetkiä ja rakkautta Pullan kanssa puolin ja toisin.

  VastaaPoista
 8. Jaksamista sinulle ja miehellesi. Lemmikin kanssa elämisessä on ihania ja surullisia aikoja. Väistämättömästi tulee eteen myös se päivä, kun lemmikistä aika jättää ja se on surullista. Pulla oli teidän perheessä tärkeä ja rakastettu perheenjäsen, teitte aivan oikean päätöksen, hänen ai tarvinnut pitkään kärsiä. Halauksia teille. Jouduimme tekemään samanlaisen päätöksen vuosia sitten ja vieläkin muistan tunteen.

  VastaaPoista
 9. Osanottoni. Rakkaasta lemmikistä luopuminen raskasta.

  VastaaPoista
 10. Osanottoni. Voimia tähän vaikeaan aikaan!

  VastaaPoista
 11. Voimia suruun. Pullan on nyt hyvä olla, ei ole enää kipua. Juoksee koirien taivaassa vihreällä niityllä. Ehkä ovat jo tavanneet siellä meidän Akun kanssa. Aku oli Peikonpojan King Kong. Kuoli reilu vuosi sitten - alle 8-vuotiaana.

  VastaaPoista
 12. jaksuja teille molemmille Esan kanssa <3 meillä noi kissat nii rakkaita ja tärkeitä joten tiedän kyllä surun kun joku lemmikki pitää kivuistaan pois eläinten taivaaseen päästää :-( kauhea ikävä Koistista.. 10v oli meidän Kosti poika...ja nyt sitten vuosi syksyllä nukutuksesta tulee :-( ihania tekeleitä sie kyllä teet...

  VastaaPoista