Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Ommeltu hame, tunika, mekko

Tässä Marimekon jämäkankaasta ommeltu hame, sivu yhteen ja ylös resori kaksinkerroin, laitoin kuminauhat vielä tiukentamaan.  

hame Marimekon kankaasta

Joka tyypin kaavakirja 2 :sta piirrettiin siskoni kanssa kaavat itseäni varten, että on helppo sitten tehdä niitten mukaan t-paitoja, mekkoja. Hyvin perusmallia oleva T-paita ja tähän ns. tunikaan sitten kangasjämästä teimme rimpsuhelman joka sopii hyvin. Kanttausnauhalla kantattu hihansuut ja kaulus. Saumurilla suurin osa ompeleista.

tunika trikookankaasta

Eli tässä on samalla kaavalla tehty mekkomalliksi, tein runsaankokoisen taskun, kanttailin sen ympäriinsä. Tuo joustava kanttinauha oli huono ommeltava, en tykännyt siitä yhtään. Esim. tuo neonvihreän värinen oli paljon parempi ommeltava kankaaseen, pysyi edes kunnolla paikallaan. Tämä trikookangas tilattu kankaita.com  nettikaupasta, on muuten hyvä kangaskauppa. 

mekko trikookankaasta
Pestyjä trikookankaita odottaa tulevaa.... mitä niistä sitten. Tilasin adlibriksesta Mekkotehdas aikuisille -kirjan, siinä hyviä ohjeita mekoiksi. Tekijänä tässä kirjassa Kirsi Etula, Sunna Valkeapää-Ikola. Hyvin selkeitä ohjeita, joten luulisi meikäläisenkin tästä saavan kaavat piirrettyä ja toteutettua. Onneksi sain sisko Marjaanalta niin hyvät perusohjeet kaavojen ja muun opiskeluun, 

No  niin ja sitten huomenna koittaa arki, olisi töihin lähtö, loma 3 viikkoa pidetty. Tuntui kuin nyt olisi vasta herännyt asioita tekemään. Mutta kyllä sitä tässä vielä puolikkaalla työajalla hyvin kerkiää tehdä vaikka mitä vielä. 

1 kommentti:

  1. Ihania ompelun tuloksia täällä:) Muistuttaa minuakin, että pitäisi oma kone kaivella taas esille. Vai koruhöperyys sinullakin:) hihii.

    VastaaPoista