Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ensimmäinen pesu koesukille ja lapasille (marja-aronian marjoilla värjätty lanka)


Eli tässä on nyt ensimmäisessä pesussa olleet koeversiot eli marja-aronian marjoilla värjätty lanka josta sitten toteutin sukat ja lapaset. Keskellä on se alkuperäinen väri lankakerä ja sitten pestyinä sukat ja lapaset. Pidin sukkia ihan avojalassa niin pelkästään jo silloin näki että väri alkoi muuttua sukan pohjassa. Eli on huomattava väriero tapahtunut.

Pesin 30 asteessa ja villapesussa villapesuaineella.

Täytyy omaan käyttöön tehdä noista langoista. Pieni pettymys kieltämättä, niin vahvan värin antaja. Mutta ei tämä lannista, pitää vaan kokeilemalla todeta itsekin.

11 kommenttia:

 1. Lapasia voi huoletta thdä. Niissä ei ole niin paljon kulumista.... ainakaan aikuisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lapasia todellakin, tollaisia kohokuvio-lapasia, koska ne ei niin kovassa kulutuksessa kuin sukat!

   Poista
 2. Hyvä kun kokeilit ja testasit. Näyttää vanhan opettajani tiedot edelleen olevan ajantasaiset. Mutta mitäänhän ei tiedä, jollei kokeile. Marjat eivät siis anna nykyisilläkään puretusaineilla kestävää ja pestävää väriä, vaikka aluksi kauniin värin antavatkin. Kiitos sinulle testauksesta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kun testasit! Kauniilta näyttävät vieläkin....

  VastaaPoista
 4. Hyvä kun sie toimit testilaboratooriona, kuitenkin käytön ja pesun jälkeen väri on vieläkin kaunis. Kerrotko kuin käy toisen pesun jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kerrotaan, ajattelin seuraavan kerran pestä pesupähkinöillä vai mitä ne ny on, se on hellävaraisempi pesuaine kuin nuo ns. kaupan pesuaineet.

   Poista
 5. Kaunis väri todellakin tulee marja aroniasta:) harmi kun ei oo pysyvä;(

  VastaaPoista
 6. ai niin, mä sain anopilta kuivattuja marja-aronia marjoja - pitäiski keittää.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vain kommentista:)) Marjoilla en ole värjäillyt, vanhoista kirjoista kun olen lukenut että marjojen väri ei kestä. Aronian marjoilla kyllä nätti väri on tullut. Olekos facebookis? Olen perustanut sinne ryhmän ´värikästä värjäystä´, tule mukaan jos et vielä ole.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen täällä Portugalissa värjännyt joillain mustilla marjoilla, joita pellonlaidalla kasvaa. Niissä on vahvan punainen neste, mutta värjäystulos on pikemminkin rusehtava. Onpahan kuitenkin jotain muuta kuin vitivalkoista :-) Sitruunahappoa käytin alunan puutteessa, mutta mikä tarkoitus suolalla on? t. värjäys-noviisi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, en ole itsekään tarkasti asiaa tutkinut, ainoastaan joissain ohjeissa oli suolan käytöstä.... Sitä pitää tutkia lisää, ainoastaan tuossa marja-aroniavärjäyksessä käytin....

   Poista