Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pioneja ja jotain aloitusta...

Kuvasin takapihan loistoa, kahdenlaista erilaista pionia, tuo vaaleampi istutus oli jo kun muutimme tänne, se on vaan sinnitellyt kasvaessaan paljon paremmin joka vuosi ja on tehnyt ihan mukavasti kukkia ja tuoksu on huumaava. Nämä vaaleanpunaiset pionit ovat 3 istutuksen rykelmä ja nyt ovat aika lailla mukavasti kukassaan, kiva kun edes jotain kukkii pihalla nyt. Nimiä en muista näille pioneille.


Paikallisella torilla oli kukkien ale-myynti, joten nyt raaskin ostaa kukkia, laittelin ne tuohon tosi vanhaan muuripataan (ei ole muuten ehjä), joku on sen tehnyt, ei ole symmetrinen. Tuohon on kiva laittaa yksivuotisia kukkia, kun padalla on kokoa aika reilusti. Mies kotipaikan aitasta sen löysi ja kippasi sen autolla sitten meille ja sopii meidän takapihalle kuin nakutettu. 


Sain eilen siivottua varaston ja paljon sieltä joutavaa roinaa sitten kaatopaikalle asti lähtee. Tarkoituksena oli että saan tuohon varastoon tuotua matonkuteeni miehen entiseltä kotipaikalta ja kangaspuut tietty, mutta niiden sijoitus on autotalliin osina. No sitten  niitä kuteita katsottuani, löytyi paljon lakanasta tehtyä kudetta joten ajattelin että tehdäänpä sitten pyöreätä mattoa virkaten, on se aika kovaa työtä, kädet alkuun kipeytyi, olisinko reilun tunnin virkannut tuota, väliin kaipaa jotain muutakin tekemistä käsillä kuin neulomista.

Viikko töitä takana ja olen ollut erittäin väsynyt, vaikka töissäkään ei niin kiirettä, mutta tämä helle vetää veronsa oloon. Kyllä tämä on suihkussa käymistä ja vaatteiden vaihtoa kun on niin hiottavaa, torstaina oli pieni ukonilma jytisteli sellaiset 6 tuntia, mutta ei tullut päälle asti kunnolla. Vettä tuli kuin Esterin pyllystä kovina kuuroina. Kävyt sai kyytiä lähimännyistä, nyt niitä on joka paikassa sitten. 

Mutta hyvää alkavaa tulevaa viikkoa kaikille, kirjoitusväli voi olla pidempi nyt kun töissä olen, katsotaan....

7 kommenttia:

 1. Kauniit pionit. Meillä niiden kukinta on jo ohi. Eilen satoi pitkästä aikaa, oikein kaatamalla. Oli monta tuntia ukonilma.

  VastaaPoista
 2. Upeita pioneita, oikeita kukkien kuningattaria.
  Pidä koukkua päältä päin kiinni kun virkkaat. Se on matonteossa kevyempää.
  Koita jaksaa heinäkuussakin, töissä ♥

  VastaaPoista
 3. On siulla komiat pionit.
  Tänään sataa meilläkin, ihan mukavaa viettää sisäpäivää virkkuksia tehden.
  varmasti tuo maton teko käy käsiin, mie en ees uskalla kokeilla, mukavaa heinäkuuta siulle:)

  VastaaPoista
 4. Nuo on upeita pioneja ja varsinkin tuo vaaleanpunainen!!!
  Matonkudevirkkaus on melkoista vääntöä, mutta edetähän voi hissuksiin, niin ettei paikat kipeydy... Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Nythän nuo helteet välillä hellitti onneksi, toivottavasti ei enää niin kuumaa tulekkaan. Ihanaa nyt kun on vähän yli 20 lämmintä, oikea kesäilma.
  Pioni on niin kaunis kukka. Haluaisin joskus ihan ikiomankin, mutta nyt täytyy tyytyä vielä naapurin kukkapenkin ihailuun :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita pioneita! Miun omat ovat vielä niin äskettäin istutettuja, että niissä oli vain 1 kukka. Katsotaan, mitä ensi kesänä tapahtuu.

  VastaaPoista
 7. Makeita, kuin mansikka. Pioneissa on sitä jotakin, joka vetoaa minuun aina.
  Ruusu vetoaa talvella, leikkona.
  Kauniit kukat, kiitos kun näytit =)

  VastaaPoista