Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Värituloksia ja valmiit lapaset

Tässä tämä talven "tulo" sotki värjäyslankojen huuhtelua, mutta nyt eilen sitten nämä huuhtelin, keltainen on tulosta herkkutatti + verihelttaseitikin jalkajämäliemestä sekoitus ja siitä tuli kaunis keltainen, kuvan väri ei tee oikeuttaan. 
Tämä oranssisävyinen on 3. kerta verihelttaseitikki lakkien ja jalkojen sekoitus ja laitoin langan aika kylmään liemeen ja alunan myös. Sitten keittelin ja jätin sinne liemeen, kunnes huuhtelin tämänkin eilen. Väriä oli tarttunut viikon aikana mukavasti. Lankana molemmissa on 100  % suomen lampaan villalanka  ja nämä sopivat sen ruskean kanssa hyvin yhteen.


Tässä alapuolella on viime vuoden värjätyistä 7-veikka langoista tehty pöllölapaset ja malli löytyy täältä maksullisena,..  Little owls. Natalia Morevalla on paljon kauniita malleja ja erilaisia, suurin osa on maksullisia mutta sitten löytyy ns. ilmaisia ohjeitakin.


Mutta kohta laitan äikätattiliemeen (tatit mukana) 7-veikkaa luonnon valkoisena ja odotan sitä ihanaa sinapinkeltaista, mitä olen joskus saanut. Keittelen sitten noita verihelttaseitikin lakkeja uuden satsin kun valmiina niitä  on. 

Mutta ihana ilma ulkona puuhailla värjäysten kanssa ja vesisoikot täynnä vettä millä huuhdella lankoja.

7 kommenttia:

 1. Onpa nättejä! Pitäisi mennä metsästämään seitikkejä että saisi punaista lankaa kokoelmiin.

  VastaaPoista
 2. Värjääminen on kyllä niin mukavaa puuhaa. Kävin juuri viemässä langat koivuliemeen värjäytymään. Jännityksellä aina odottaa, millainen sävy tällä kertaa irtoaa:)
  Kivoja värejä ja ihanat lapaset!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on taas niin ihanat varastot itsevärjättyjä lankoja kun olet kesän ahkeroinut. Kelpaa niitä talvella neuloskella. Todella kauniit lapaset !

  VastaaPoista
 4. Voi että, mie vaan huokailen näitä siun ihanuuksia, niin lankoja kuin lapasiakin. Ovat uppeita.

  Miepä tein tänään löyddön, löysin VIISI verihelttaseitikkiä, aika hienoa maastosta josta niitä ei ole ennen löytynyt, jätin ne metsään lisääntymään.

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihania malleja siellä oli Natalialla. Onneksi minulla ei ole kirjoneule hallinnassa, muuten voisi mennä seuraava eläke mallien ostoon ;D Sinulta tuo kirjoneule näkyy sujuvan niin kauniisti ja todella hyvin käy nuo luonnonvärit tämmöisiin malleihin. Aivan mahtavan kauniit lapaset. Jotenkin liikuttava tuo yksin kököttävä pikkupöllö peukussa. Täytyy pitää peukkua aina harallaan, että sekin pääsee porukkaan mukaan =D =D

  VastaaPoista
 6. Kauniit on lapaset, värit sointuvat toisiinsa herkällä tavalla. Tuo värjätty vaalean? punainen vyyhti, tuo mieleeni myös jotain kaunista ja herkkää, ehkäpä vaahtokarkkia:)

  VastaaPoista