Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Värjäystuloksia verihelttaseitikillä ja samettijalalla


Vasemmalta eka vyyhti samettijalalla värjäys ph 9 (kidesoodaa lisäsin), sitten kaksi seuraavaa pientä vyyhtiä samettijalkaliemessä en laittanut mitään muuta kuin alunaa puretteeksi, näissä perkeet mukana ja lanka 100 % villaa luonnon valkoista näissä kaikissa kolmessa pienessä vyyhdissä. Yön yli liemessä ennen huuhtelua.

Keskimmäinen iso vyyhti 180 g Viron villaa 100 %, luonnon valkoista huivilankaa, lisäsin alunaa ja viinikiveä verihelttaseitikin jalkaliemeen, perkeet siilasin pois, jätin yöksi liemeen.

Kaksi seuraavaa vyyhtiä on 85 % villaa ja oliko 15 % nylonia (?), näistä toisis viimeisen värjäsin ensin samettijalkaliemessä, väri ei ollut paljon minkäänlainen, laitoin sen sitten tähän verihelttaseitikin lakkiliemeen tuon toisen samanlaisen vyyhdin kanssa joka oli puhtaan luonnon valkoinen. Värieroa näissä hieman. Oikean puoleinen kirkkaampi. Perkeet liemessä mukana ja näissä alunaa ja viinikiveä seassa. Yön yli liemessä. Eli tänään olen huuhdellut nämä kaikki paitsi vasemman puoleinen on aikaisemmin huuhdeltu ja kuivattu.

Nyt on tulossa verihelttaseitikin lakkiliemessä harmaata 100 % suomen lampaanvillaa, pesin sen marseillesaippualla ensin koska siinä oli se oikea "tuoksu" jäljellä. Tulossa ihanaa ruskeaa :)

Ilma on vielä kaunis, eilen kävin pururadalla Jonen kanssa kävelyllä ja keräsin sieltä kassillisen äikätatteja, joten niistä tulen myös värjäämään. Mutta onhan minulla tätä verihelttaseitikin lakkeja ja jalkoja vielä käyttämättä, kuva alla. 7 litraa lakkeja ja n. 4 litraa jalkoja.


Erilaisia orakkaita, limanuljaskaa, herkkutattia, äikätatteja yms., näillä vielä värjäämättä. 

4 kommenttia:

 1. Värit on kuin syksyn ruska parhainmillaan, aivan mielttömän ihania.

  VastaaPoista
 2. Ompa ne soman värisiä ♥ Varsinkin tuo keskimmäinen keltainen on aivan hurmaavan iloisen värinen.

  VastaaPoista
 3. Mahtavia värejä olet jälleen onnistunut loihtimaan!

  VastaaPoista
 4. Mäkin tykkään varsinkin tuosta jalkojen antamasta oranssista:) Jälkivärinä siitä tulee sellaista lämmintä keltaista.

  VastaaPoista