Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Väliaikatietoa....

Tässä on mennyt tämä viikonloppu aika hiljasesti miettien tilannettani, nämä pari päivää on huimannut ihan kauheasti, olen miettinyt tilannetta ja pistänyt sitä Lyrican syyksi. Mutta sitten tänään tarkemmin mietin että tällä viikolla loppui Cymbalta -lääkitys eli ajettiin alas reumalääkärin toimesta. Aloin tutkia netistä Cymbaltan lopettamisoireista; siellähän sitä tarinaa löytyi, huimaus, huono olo... Ei pitäisi lääkärien ihan liian helposti määrätä tätä lääkettä sillä aloituskin oli täynnä sivuoireita aivan karmeaa oloa sielläkin mutta nyt sitten on ns. vieroitusoireet lopettamisen tiimoilta, ilmankos keskiviikkona jo huimasi hieman töistä lähtiessä, ei ollut kiva olo.

Olen vähän yrittänyt neuloa tämän tilanteen lomassa, pitäisi näitä pikkuisia lasten lapasia tehdä useammat, yhdet siniset tulossa ja sitten sellainen huppu-juttu myös, jota sain kivasti tehtyä tänään. Pitäisi töissäkin pärjätä olla, mutta jos pahemmaksi tämä huimaus menee niin pakko mennä lääkäriin.

Tällainen postaus tällä erää.... en suosittele kenellekään tuota Cymbaltaa ihan herkästi oman kokemuksen mukaan... apua siitä kyllä oli mielialan mataluuden ja kipujen takia.

7 kommenttia:

 1. Voi kurjuuden kurjuus :(
  Toivon että PIAN helpottaa, tuollainen huimaus on KAMALAA !!!

  VastaaPoista
 2. Rankkoja nuo vierotukset, pitkiäkin.
  Lyrica on tuttu, mutta nyt tullu outoja oireita, meen tänään tohtoriin, jospa alkaa siitäkin vieroitus.
  Fibrokin on kaverina ollut jo vuosikymmeniä, hankala vaiva.
  Siulle jaksamista ja kivuttomia päiviä

  VastaaPoista
 3. No tänään piti sitten hakeutua lääkärille, kyllä oli niin voimaton olo aamulla.... isännän piti ajaan kaupunkiin kun sanoin etten uskalla ajaa. Lyricaa olen syönyt pitkään, se on ollut minusta ihan paras lääke ainakin noiden oireiden suhteen. Toinen Arcoxia, joka ny taas tauolla, tarpeen mukaan. Mutta verenpaineet korkealla (vaikka aamulla verenpainelääkkeen otin) 150-160/114 luokkaa.. huimensi aikalailla, eka työterv.hoitajalla joka sitten passitti työterv.lääkärille joka sitten passitti sairaalan puolelle päivystykseen vähäks aikoo tarkkailuun. Siellä sitten sydänfilmiä, verenpaineen mittuuta, lämpö oli 37.3, lääkärin arviota tilanteesta, anto tämän ja huomisen päivän saikkua. Oireet johtuivat tuosta lääkkeestä jota sitten pitää taas ottaa parin viikon ajan joka toinen päivä että tilanne rauhoittuisi, mutta mitä sen jälkeen, tuleeko taas nää oireet..? Sattuu parahiksi sille ajankohdalle jos tulee oireet että oon vapaalla ja sitten vielä marttoin touhuissa mukana..... Kyllä olisin halunna eroon tästä, mutta psykan puolelta tuli ohjaus tehdä noin.
  Pitkälleen ruveta vähäks aikoo lepäämään ja sitten hakemaan ukko töistä.

  VastaaPoista
 4. Niin kyllä kipulääkkeiden lopetus tulisi olla lääkärin valvonnan alaista. Ei sitä ihan ykskaks voi lopettaa, vaan vähitellen.

  VastaaPoista
 5. Elokuun lopulla alkoi lääkkeen ns. alasvieminen eli se vähentäminen reumalääkärin toimesta. Tein sitä joka toinen päivä 60 mg ja 30 mg kuukauden ajan, sitten 30 mg kuukauden ajan jolloin sitä ns. tervettä unohtamista sattui väliin, kun oli reumalääkärillä kontrolli marraskuun alussa, hän sanoi että seuraavalla viikolla lopullisesti alas joka toinen päivä 30 mg.... ihan lääkärin ohjeiden mukaan asiaa tein. Koska mitään tällaista pitempivaikutteista lääkettä ei saa lopettaa äkkiä, koska seuraamukset voivat olla kovemmat, sitä paitsi työterv.lääkäri soitti vielä näistä oireista psykalle, joka sanoi että olisin reagoinut herkemmin. Voin sanoa senkin että olen syönyt jos jonkinlaisia erilaisia kipulääkkeitä tuolta 5/2011 alkaen kun kivut alkoivat, joten pikku hiljaa tää lääkkeiden ylenmääräinen syöminen alkaa tuntua ja siihen väsyy ja rahaa menee.

  VastaaPoista