Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Viimeisiä värjäyksiä tälle syksyä...


Kuten näette verihelttaseitikkivärjäystä vielä, toista viikkoa sankossa vedessä kokonaiset verihelttaseitikit saaneet olla ja eilen sain ne keitettyä liemeksi, siivilöin ja laitoin 150 g l.valk. 7-veikkaa siihen, alunaa mukaan ja värjäsin sitten, kaadoin liemen sankkoon vyyhteineen ja annoin olla tähän aamuun ihan rauhassa. Keittelin ruosteorakkaat siinä samalla ja siivilöin senkin ja laitoin kidesoodaa että sain emäksisen siitä liemestä, väri näytti hyvin tarttuvan lankaan, lankana oli suomen lampaan villa + nailonia seassa ja pieni vyyhti 7-veikkaa, kuten saamme nähdä taas niin 7-veikkaan tarttuu väri muttei tuohon isoon vyyhtiin pahemmin. Annoin nämäkin olla yön yli tähän aamuun. Aamulla näytti että väriä olisi enemmänkin mutta huuhtelussa lähti paljon väriä. Laitoin kumminkin vielä siihen pienen määrän 7-veikkaa ja en laittanut mitään muuta siihen liemeen. Keiteltyäni ja aloin huuhtomaan, niin huuhtoutui melkein luonnonvalkeaksi. Jotain keltaista lientä oli jemmassa, pistin siihen ne vyyhdit ja ne saa olla ensiviikonloppuun asti kunnes huuhtelen. Verihelttaseitikkiliemeen laitoin tuota mysteeristä keltaista lientä mukaan ja siniharmaata 7-veikkaa mukaan, alunaa myös, katsotaan mitä tulee, siellä ne kattilassa saavat olla ensiviikonloppuun myös. 

Tein aika ison kupillisen kaalilaatikkoa, herkkuani, taidan tänä iltana sitä vähä syödä ja sitten se jää isännälle syötäväksi, täytyy osa laittaa pakkaseen sillä tiedän ettei se kaikki mene. Puolukat sulamassa mikrossa josta teen puolukkahillon. Olen huomannut että parempi pakkasesta ottaa puolukkaa ja siitä tehdä hilloa kuin että alkaa säilömään purkkeihin. Saa just sellaisen sopivan määrän käytettäväksi. Tuoreena maistuu hyvältä. 

Tässä olen pakkaillut tulevaa viikkoa varten ja huomisaamuna starttaan tuossa viiden jälkeen liikenteeseen ja suuntana todellakin Oulu. Reitti on tulostettu koneelta ulos ajo-ohjeineen. Pitäisi kyllä osata ajella. Matkaa sellaiset 220 km. Pakkasimpa mukaan pari kirjaa ja sitten noita neulottavia sukkia ja Koso-tädin langat lähtee mukaan myös, jos ne Olgat saisi aloiteltua siellä. Jotain tekemistä pitää olla koska ei sitä jaksa olla joutenkaan siellä. Korvatulpat pitää muistaa ottaa ehdottomasti mukaan sillä olen erittäin herkkäuninen vieraassa paikassa. 

Varmaankin seuraavan kerran bloggaan ensiviikonloppuna kuten nuo viimeiset värjäystuloksetkin. Oikein mukavaa tulevaa viikkoa kaikille:)

8 kommenttia:

 1. Ei muuta kun turvallista matkaa ja enkeleitä konepelille. nautiskele viikostasi.
  Nii ja upiat langat seitikeistä, joskus vaan joku värjäys tulos näytäkkään hyvältä, mutta sen voi aina värjätä uudestaan, se tässä on hyvä puoli:)))))

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit. Talven aikana paljon kauniita värejä neulottavana.
  Kaalilaatikko on nams, puolukkahilloa ilman sokeria kyytipoikana.

  VastaaPoista
 3. Hyvät värit langoissasi. Verihelttaseitikki antaa mielestäni mahtavat värit.

  VastaaPoista
 4. Kauniita värjäyksiä tuli näistäkin.

  Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
 5. Onpa taas upean värisiä lankoja. Minäkin olen keräillyt seitikkejä sieniretkillä ja kuivatellut niitä värjäyksiä varten. Oikein mukavaa ja antoisaa viikkoa sinulle siellä Oulussa.

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa Ouluun! :) Ihania värjäyksiä sinulla jälleen.

  VastaaPoista
 7. Kyllä nuo v-helttaseitikit on varma "nakki"- onnistuu aina!!! Nuo orakkaat on minulle ihan vieraita toistaiseksi......
  Kuten Kosotätikinn sanoi, ainahan voi uudeelleen/päällevärjätä, jollei tule mieluisia..
  Mukavaa ja nautinnollista viikkoa sinulle! Oulu onkin muuten syntymäkaupunkini..

  VastaaPoista
 8. Mahdottoman suuren määrän sinä kerkesitkin värjätä tänä kesänä. Oikein mukavaa Oulun-matkaa ♥

  VastaaPoista