Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

perjantai 14. syyskuuta 2012

Seitikkejä

Tässä parin päivän aikana olen saanut tälläisiä seitikkejä, en tiedä värjäänkö näillä pienillä erillä, poikkeuksena tuo veriseitikki, sitä en tahdo löytää niin vain täältä, ne kerään erikseen ja sitten keittelen erikseen (laitoin kuivamaan).
 
tulihelttaseitikki
 
 veriseitikki (kirkkaan punainen kuvassa)

 
kaneliseitikki ?
 
 
 viitaseitikki


verihelttaseitikkien jalat kiehumassa toinen erä

Tässä on varmaan yli 10 litraa verihelttaseitikkien lakkeja (joukossa saattaa olla hurmeseitikinkin lakkeja) likoamassa ja vettä 15 litraa.
 
 
 Jonkin sortin orakas, tuoksu hyvä, ohutmaltoinen.
 
 
Tuossa yläpuolella on aika hyvä sienivärjäys -kirja, lainasin kirjastosta, tästä saa hyviä ohjeita sienillä värjäykseen ja tunnistamiseen.
 
En ole ihan varma joistain seitikeistä, vaan kysyn viisaammilta ja korjaan sitten tekstiin.
 
Tänään tuli Lankakauppa Kujeesta tilaamani lankavyyhdit, tilasin 2 vyyhtiä bambusukkalankaa ja 2 vyyhtiä Heritagea, molemmat luonnon vaaleita, meinasin laittaa ne värjäykseen varsinkin kun ne ovat valmiiksi vyyhdeillä. Nopea toimitus kotiin asti kannettuna siis postilaatikkoon pienessä paketissa..
 
Huomenna mahdollisesti alan värjäilemään ja pitää keitellä verihelttaseitikeistä liemet valmiiksi. Nyt sillä saa aika paljon varmaan värjättyä. Tässä tällainen kuva-aiheinen postaus.

4 kommenttia:

 1. Täällä jo innokkaana odottelen seuraavia sieni-värjäystuloksia!

  VastaaPoista
 2. Siulla intoa piisaa, hyvä niin.
  Mitähän väriä näistä sienistä saat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sen verran syysihminen ja tykkään liikkua luonnossa ja uteliaisuus on innostanut kokeilemaan.

   Poista
 3. Tosi kiva, että löysin blogiisi. Olen värjännyt äitini kanssa joskus kauan sitten sienillä ja kasveilla. On kiva seurata minkä värisiä lankoja tulee. Veriseitikki oli meidän lemppari. Sientä oli vaikea löytää, mutta värit olivat hienoja.

  VastaaPoista