Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Tunnistusapua vailla

 
Olisikohan näistä sienistä värjäyssieniksi, näitä ensimmäisessä kuvissa olevia sieniä on enemmän ja ovat kooltaan pienempiä, hienoista valkoista kuultaa tuon punaisen läpi lakissa, väri lakissa on kirkkaamman punaista muuten.
 
17.9. tuli viestiä punasuomuseitikki tässä tekstin alla olevasta sienestä, Hattiksen blogissa löytyy juttua tästä ruskeaa antavasta sienestä, täällä.
 

Tässä alemmassa kuvassa on aika isokokoinen sieni, heltat aivan oranssit, jalka tukeva, koon merkkinä tulitikkurasia. Nämä molemmat sienet löysin sekametsäosuudesta kuusikon reunasta rinteeltä. Veriseitikit oli tiukassa löytymään. Aivan upeaa jyrkkää kuusikkoa ja sammalikkoa.


Löytyihän sieltä orakkaitakin värjäykseen ja verihelttaseitikkiä. Mustatorvisientä, joku kanttarelli, suppilovahveroita, ei ollut pakkanen käynyt näihin. Mustavahakkaita olisi ollut myös.
Saahan nähdä valvonko taas kipujen kanssa kuten eilen illalla kun kävin värjäyssieniä keräämässä.

3 kommenttia:

 1. Hei, tuo eka ei kilisytä mitään kelloja, mutta kantsii varmaan silti kokeilla, sen verran värisienen näköinen se on. Jälkimmäinen voisi olla ruostehelttaseitikki, en ole sitä itse koskaan löytänyt. Toinen vaihtoehto olisi tulihelttaseitikki, mutta sillä on malto oliivinvihreää. Molemmat kumminkin hyviä värisieniä, ja selvästi ne ovat jotain tuohon väriseitikkien ryhmään kuuluvia:)
  Tuolla aiemmin 1.9 sulla oli tuntemattomia orakkaita, siinä alemmassa kuvassa siniorakkaan kanssa on minusta nuoria ruosteorakkaita.
  Hyviä sienivärjäyksiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän vastauksestasi! Hyvin tältä korkeudelta löytyy monenlaisia orakkaita, kun vain kahtelee ympärilleen. Mutta luonto on hyvä paikka liikkua.

   Poista
 2. Eka on punasuomuseitikki C. bolaris

  VastaaPoista