Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 1. syyskuuta 2012

Tunnustus ja lisää värisieniä

Sain tunnustuksen Kosotädiltä ja kiitän sen saamisesta häneltä!!


Laitan tämän tunnustuksen seuraaville mielenkiintoisille blogeille joita seuraan hyvin mielelläni mutta en välttämättä aina kommentoi: Ihalaiskan ihanuudet, Katjun kannoilla, Virveriikka, Pyhä Lyyti, Lankaa mutkalle.  Alla on ohjeet kuinka toimia.


Tunnustuksen säännöt ovat:
1. Kiitä linkin kera blokkaajaa, jolta sait sen
2. Anna tunnustus (5) suosikkiblogillesi ja kerro heille siitä
3. Kopio Postitlapun kuva ja liitä blogiisi
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta vaikka se onkin kerrottu vain Post it -lapulla ja toivo, että lempiblokkaajasi jakavat sen eteenpäin
Viisi tuntia tuli tässä metsässä rämmittyä siskolikan ja hänen äitinsä kanssa. Kävimme monissa paikoissa kiertelemässä ja kaartelemassa. Itse keräsin enemmänkin värisieniä monenlaisia ja ruokasieniä mm. kanttarelleja, suppilovahveroita ja jokunen herkkutatti löytyi.

Eli yllä olevassa kuvassa on verihelttaseitikkiä vasemmalla ja oikealla veriseitikkiä eli veriseitikki on punainen sieni läpeensä. Löytyi sellaisesta paikasta mistä en ole ennen kerännyt.

Alla olevassa kuvassa on sitten erilaisia orakkaita mitä sain, samoja sain mitä edellisellä kerrallakin ja sitten toisessa kuvassa on toisenlaisia orakkaita, pienempi muotoinen on hyvän tuoksuinen ja kasvaa laattamaisena. Tämä toinen on sitten hyvin samanoloinen mutta isompi, lakin alunen on erilainen. Hyvin ohutmaltoinen kuten tuo pieni orakas. Väritys melkein sama. Eli alemmassa kuvassa oikealla tuo iso vaalea orakas on siniorakas, sain siihen vastausta, mutta tuo toinen on vielä tuntematon, jota nyt löysin ihan mukavasti lisää.
Tarkoituksena on mitä olen kerännyt noita verihelttaseitikkejä että erottelen jalat ja lakit erilleen, kuuleman mukaan niistä tulee ihan erilaiset värit. Ihan mielenkiinnolla odotan värjäystulosta mitä tuleman pitää. Kun alan värjäämään noilla orakkailla pitää minun kerätä aamupissaa ns. käymään ja se on se ammoniakki mitä lisään niihin kuten kääpiin myös nostamaan ph-tasoa. Täytyy sanoa että itse kyllä teen tätä värjäystä mutu-tuntumalla, en mittaile pahemmin ph-arvoja enkä lämpöasteita.

Mutta toivottavasti seuraavassa bloggauksessa on jotain tehtyä ja jotain värjättyä mahdollisesti.

Meillä on kotona sellainen tilanne että nuorimmainen koira eli Dooris (narttu) 1.5 vuotias on just pahimmassa vaiheessa juoksussa ja Jone meidän kultsipoika on hätää kärsimässä asian tiimoilta, Jone on näyttelyboxissa ns. turvassa Doorikselta, kun Dooris ahistelee....

4 kommenttia:

 1. Olet sie saaliin taas saanut.
  Jaa että pissaakin tarvitaan värjäykseen:)

  Koirien juoksuaika kyllä koettelee, naapurin urokset ulvoo kun mei koira on juoksullaan, niiden lenkki loppuu aina mei postilaatikolle ja naapurilla on täysityö saada kaksi urosta eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Mukava tietää, kuka käy lukemassa blogiani.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Armi tunnustuksesta. Tylsään tapaani en jatka sitä. Kiva että käyt lukemassa blogiani.

  VastaaPoista
 4. Odottelen innolla, minkälaisia värjäystuloksia näistä tulee!
  Täällä lounaassa ei sienen sientä ole vielä ilmaantunut lähimetsiin..muutama kanttarelli sentään

  VastaaPoista