Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

perjantai 28. syyskuuta 2012

Viikon kuluessa...

Aloitin nyt neljän tunnin jälkeen tekemään kuutta tuntia päivässä nyt eli pikkuhiljalleen kuormitusta lisätään ja katsotaan miten menee, ensi viikolla palaveri työterveyshuollon ja esimiesten kanssa.

Alkuviikon olen juossut hyvin tiiviisti metsässä, löytäen paljon suppilovahveroita, mustatorvisieniä, jonkun verran kanttarelleja ja tietenkin värisieniä jos silmiin on sattunut eksymään. Uusia suppilovahveropaikkoja olen löytänyt kaksi ja ovat kooltaan hieman isompia ja erittäin puhtaita.

Tänään aloitin liemien keiton, kielon lehdet sai porista noin pari tuntia ja nyt sitten on vuorossa punasuomuseitikki (noin 15-20 kpl pieniä), olivat kipossa muutaman viikon autotallissa ja olivat alkaneet hieman muhimaan eli tummua. Jännä kun laitoin kylmää vettä päälle kattilaan niin väriä irtosi tosi paljon, saa nähä paljonko irtoaa kun liemi kiehuu, jännittää mitä sävyä saa, vaikkakin tiedossa että ehkä ruskeaa olisi tulollaan. Laitan kuvan tuohon alle.

punasuomuseitikki

No huomenna keitellään lisää liemiä ja värjään... tilasin taas  Lankakauppa Kujeesta neljä vyyhtiä bambusukkalankaa eli siinä on sitä villaa 75 % ja bambua 25 % ihan värjäämistä varten.

4 kommenttia:

 1. Toivotaan että kuntosi kestää kuuden tunnin päiviä.
  Mie tein ennen eläkkeelle pääsyä kuutta tuntia ja olin aina ihan kuitti ja kivulias.

  VastaaPoista
 2. Toivon samaa kuin Kosotätikin, että kuntosi kestää! Minullakin alkaa kahden viikon päästä taas 100% työaika eli puolet enempi kuin nyt, saa nähdä onnistuuko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti kroppa kestäisi, tälläkin hetkellä jyytää tonne vas.pakaraan ja aamuisin olo on kuin "piesty"... toivon että verikokeista löytyisi jotain ja luustontiheysmittaus on 25.10. vasta ja sen jälkeen soittoaika reumalääkärille, jos näissä ei mitään sitten pitää pyytää kipupolille lähetettä. Värjäykset mukavasti aluillaan, käyn ihan tossa läheltä katselemassa verihelttaseitikkiä, jos löytyisi vielä lisää, mukava keli täällä tällä hetkellä.

   Poista
 3. Hei vaan,
  tulee varmaan hyviä väriliemiä. Täällä pohjoisessa ei ole tänä syksynä pahemmin sieniä ollut, ei edes sen vertaa että olisi värjäysliemiä kokeilemaan. Toivottavasti ensi syksy olisi parempi.
  Muutama vuosi sitten värjäsin punavyöseitikeillä ja kangastateilla. Ihania värejä tuli kummastakin. Mielestäni sienillä värjääminen antaa pehmeämmän värisävyn kuin muilla kasveilla.

  VastaaPoista