Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

maanantai 17. syyskuuta 2012

Verihelttaseitikin perkeistä tehty värjäysliemi ja tunnistamaton kääpä

Eilen keittelin jo kertaalleen keitetyt verihelttaseitikin jalat ja lakit yhdessä ja sain hyvin vahvan väriliemen. Iltapäivällä laitoin sitten 150g l.valk. Nallea ja 150g l.valk. 7-veikkaa tuohon liemeen. Jätin sitten siihen liemeen yön ajaksi ja tänään iltapäivällä huuhtelin ne sitten. Hyvin on tarttunut väri. Kaikki ovat tasaisesti värjäytyneet. Nämä esipuretin alunalla ennen värjäystä.
 

Eilen kävin suppilovahveroita keräämässä ja sitten löysin parin hyvin sammaloituneen kannon kupeeesta tälläiset käävät, mukavat tuollaiset kerrosmalliset, luultavasti ovat samaa "rotua" mutten tiedä minkä nimisiä ja varsinkin kun noin erikoisesti ovat kasvaneet. Riihivillan Leenan kanssa vaihdettu sähköpostia asian tiimoilta ja voi olla mahdollisesti tervakääpä.


tervakäävät päältäpäin

tervakääpä altapäin
 

10 kommenttia:

 1. Kyllä on taas upeat värit langoissa!
  Minäkin eilen värjäsin vielälisää lankoja kielonlehdillä, minusta niistäkin saa niin kauniita sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko löytänyt verihelttaseitikkejä, jos et ole, täällä kasvaa aika reippaanlaisesti, siis niin erinomainen värjäyssieni kuin olla ja voi, eilenkin vain ihastelin kun niitä oli älyttömästi. Voisin kerätä sulle ja laittaa tulemaan jos haluat. Kunhan tulisi kuivaa keliä, tällä hetkellä sattaa roppuuttaa.
   Kielo ei ole moitittava värjäysaine, en ole vain värjännyt sillä pitkään aikaan, monta paikkaa on mistä saan kielonlehtiä, pitäisi kerätä ja värjätä niillä pitkästä aikaa.

   Poista
 2. Voi jee, taas upeita värejä. Miun pitäs kerätä paatsaman marjat ja laittaa ne pakkaseen, keväällä sitten keittelisin niistä värit.
  Pitää varmaan laittaa päälle iso lappu jotta kukaan ei syö niitä.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa oranssia! Minä tykkään.

  VastaaPoista
 4. Juu, en ole kateellinen, mutta.... Ihania sävyjä jälleen! Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittää ja kumartaa kommentistasi... :)

   Poista
 5. Mielelläni otan vastaan niitä verihelttaseitikkejä!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kauniita värejä! Mahtava sieni tuo verihelttaseitikki värjäykseen.

  VastaaPoista
 7. Upean loistavaa väriä noista sienistä :)

  VastaaPoista
 8. Hyvän värisiä lankoja.Hyvä värjäyssieni tuo verihelttaseitikki,runsassatoinrnkin.Tuo kuvassa oleva kääpä on kantokääpä.

  VastaaPoista