Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 27. lokakuuta 2012

15 vuotta sitten kutomalla värjätyistä langoista shaali


Ristitoimikas
Tässä on nyt kuvattu shaali minkä olen tehnyt 15 vuotta sitten ihan alusta asti "pätevät kädet" -kurssilla. Lankana tässä on Novitan Aapo 100% villalanka. Kaikki langat olen värjännyt tämän kurssin puitteissa itse. Loimen olen luonut itse, laittanut kangaspuihinkin, niisinyt ja kutonut myös. Eli ihan alusta lähtien. En kyllä muistaisi nyt kaikkea, vaikkakin olen tehnyt ihan kansion tästä asiasta myös. Mallina on ristitoimikas, jonka olen myös kuvannut tuohon läheltä. Siis luonnonvärit sointuvat toisiinsa tosi hyvin ja ei ole ristiriidassa mitenkään keskenään. Toisaalta viehättäisi tehdä tällainen toinenkin, mutta se vaatisi aikaa alusta asti tehdä pienellä avulla.

Olen ollut niin nuuka etten ole tätä käyttänyt laisinkaan, silloin alussa oli vähän aikaa käytössä mutta sen aikainen koira tykkäs peuhata siinä ja sitten olikin kynsillään saanut vähän purkaantumisen alkua siihen, joten sen jälkeen ollut jemmassa.

Tämmöinen postaus tänään, huomenissa jotain valmistunutta sitten.

7 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sävyt! Siis värjäyksetkin onnistuneita!
  Kyllä on hienoa kun on osaavia kankaankutojia vielä - toivottavasti perinne säilyisi!

  VastaaPoista
 2. Joo ei nyt ehkä koiran aluseksi noin hienoa :)

  VastaaPoista
 3. Ompa komee, säilytä tuo.Nythän siulla ois upeita lankoja toisen tekemiseen.

  VastaaPoista
 4. Sinähän oletkin oikein taitava kun tuollaisenkin osasit tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa 90-luvulla kun olin työttömänä, piti keksiä jokin harrastus, niin kantapään kautta sitten opettelin kutomaan monenlaisia juttuja... menin neuvonta-asemalle missä oli kangaspuita ja mummoja kutomassa, siellä sitten minäkin pääsin kutomisen makuun. Monen monet matot olen kutonut, poppanaa, seinävaatteita... sain 25-vuotiaslahjaksi kangaspuurahat ja kangaspuut ostettiin täältä Sukevan vankilalta 150 cm leviät. Tilanne on vain se ettei ole paikkaa minne niitä laittaa, miehen kotipaikalla ovat aitassa.

   Poista
 5. Hei, upea työ. Ristitoimikas antaa pirteän ilmeen shaalille. Ja värit, olen sanaton. Tästäkin shaalista huomaa hyvin sen, että kaikki kasvisväreillä värjätyt langat sointuvat hienosti yhteen.
  Kiitos, kun julkaisit kuvan upeasta shaalistasi./Kankuritar

  VastaaPoista