Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

tiistai 30. lokakuuta 2012

Viimeinen värituotos, valmistunutta, keskeneräistä, uuden kokeilua....

 Tässäpä tätä juttua nyt tulee. Alla olevassa kuvassa näkyy mun miehen käsialanäytettä, 5 vuotta sitten tehtiin perusteellinen sauna ja kylpyhuoneremontti. Veljen tekemää on puutyöt ja mieheni sitten laatoitti saunan ja tämän kiukaan ympärillä olevan tilan varsinkin.
Mutta asiaan tässä on viimeinen värjäystuotos, HUOM!! sauna ei ole ollut missään vaiheessa lämpiämässä, ihan kylmillään, se on turvallisuusriski meinaan laittaa kiukaan yläpuolelle yleensä mitään kuivumaan!! Tosiaan lattialämmitys on vain päällä ja sitten jos leivinuunia lämmittää keittiön puolella niin hormi on samassa tämän kiukaan kanssa, sieltä tulee myös lämpöä.
Tämä 7-veikka on värjätty ruosteorakkaalla yms. muilla tummilla orakkailla. Hyvin tarttui väri ja mukavan ruskea tuli. 
 
 
 
 
Tässä alapuolella on sitten ensimmäiset "äkäiset linnut" lapaset 4-vuotiaalle. Kuvan löysin ruutupaperille piirrettynä Villapallon blogista. Muuten suunnittelin lapasen itse. Ja tässä käytin sitten uutena intialaista peukalokiilaa.  7-veikka on lankana. Tässä lapaset kämmenpuolelta, tämän kuvan alapuolella on sitten päältä, ensimmäinen versio, voi näkyä alta vähän muuta väriä.... Tarkoitus olisi näitä lapasia nyt sitten tehdä vähän enemmän. Nopeat tehdä. Pitää muutakin "äkästä lintua" kokeilla, kun on niitä mustia yms. värisiä jos saisi jollain lailla kuviot täsmäämään niihin lintuihin.
 
 Tämä on keskeneräinen, mutta laitoin sen nyt tähän että näkyy tuo peukalojuttu paremmin, laitan sivun mistä tämä peukalon malli löytyy ja ohje myös. Sitten tämä päällipuolen kuvio-ohje löytyy täältä. Täytyy sanoa kun tuon lapasen laittaa käteen, se istuu todella hyvin.


No tämä kuva harmittaa kun se on väärin päin, vaikka kuinka sen käänsin oikein päin! Arvaattekin että siinä on tulossa kahdet sukat yhtä aikaa. Olihan se sekamelskaa kun loin silmukat ja sitten lähdin neulomaan, mutta ihan rauhassa illalla kolme kierrosta tein ja kyllä se siitä alkaa lutviutumaan. Tuon kirjan tilasin Suuresta Suomalaisesta kirjakerhosta. Hyvät ohjeet siinä. Vielä olisi sellainen tuosta sukan neulonnasta opeteltavana, kärjestä aloitus.... täytyy antaa hautua vähän aikaa....

4 kommenttia:

 1. Samaa laattaa teidän saunassa, kuin meilläkin. Tykkään tuosta tosi paljon.

  Kivoja lapasia olet taas valmiiksi saanut !

  VastaaPoista
 2. Jälleen kerran kaunista lankaa. Olenkin miettinyt missä saat värjäykset kuivaksi, nyt selvisi:)
  lapsen lapset on tosi hauskat ja tuo uusi peukalokiila näyttää jännältä.
  Nyt alkaa valjeta se kahden sukan mysteeriokin:)

  VastaaPoista
 3. Nättiä lankaa jälleen! Ja tuo peukalojuttu on mulle uusi....

  VastaaPoista
 4. Hyvät ja lämpimät "äkäset", varmaan on menekkiä :)
  Tuo on tosi mukava peukalokiila tehdä, sitä minäkin olen alkanut käyttämään lapasissani.

  VastaaPoista