Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Värjäystä edelleen...

Matkalla isän luokse pysähdyin puolivälissä matkaa Rautavaaran takana, kangasmetsää oli paljon siellä ja löysin sieniäkin, ruosteorakasta, oranssiorakasta joista nyt sitten tässä kuvia ohessa, suomuorakastakin, verihelttaseitikkiä. Reissu isän luona onnistui odotetusti, siskokin oli käymässä joten teimme pitkän metsälenkin löytäen suppilovahveroita ja eritoten värisieniä minulle. Ruosteorakkaita löytyi runsaasti mutta löytyi oranssiorakasta, samettijalkaa, vähän verihelttaseitikkiä, tuoksuorakastakin.
 
Oranssiorakas kokonaisena ja halkaistuna josta tuntee hyvin oranssia jalkaan päin, repiää hyvin.

Ruosteorakas, paksumaltoinen, mutta ruskeaa sisältä ja repiää huonosti.

Tässä upea kantokääpä, mahtavan iso, rinnalla todellakin pieniä kääpiä.

Tänään sitten olen värjäillyt hieman, oli keitetty verihelttaseitikkien lakeista värjäysliemi. Lankana oli bambusukkalanka l.valk. 100 g oikealla, keskellä Aapeli sukkalanka 100 g l.valk. ja vasemmalla reunassa harmaata Nalle lankaa 100 g. Näistä tuli todella mukavan väristä lankaa, Nallesta tuli ihana ruskea.

Tällä hetkellä on kiehumassa löydetyt samettijalat entisessä samettijalkasieniliemessä eli entiset sienet ovat mukana myös. Tarkoituksena on värjätä harmaata lankaa, sisko suositteli että värjäisin pelkästään harmaata sillä on todella upea harmaa väri. Hyvin saa miesten sukkia niistä. Sitten keittelen verihelttaseitikit kokonaisina ja keltaisia seitikkejä myös kokonaisina samassa kattilassa. Marja-aroniat pitäisi keitellä myös suolan kanssa, josko saisin mukavan väriliemen nyt sitten.Tässä ovat valmistuneet perussukat n. 37-38 kokoa 7-veikan Fasaani-langasta.

Eilen kävin tullessa myös Juuassa paikallisessa Lampiset -kaupassa, jossa todellakin alkaa tavarat olla vähissä, mutta lankavalikoima on hyvä, hieman halvempaa kuitenkin kuin tavan kaupassa Novitan langat. Ostin värjäyslankoja eli l.valk. ja valkoista 7-veikkaa, muutaman Nallen Joulupuun kerän ja Tweed-lankaa myös. Sukkia melko varmasti näistäkin langoista tulee.

2 kommenttia:

 1. Oot sie kyllä ihmeellinen löytämään noita sieniä.
  ja kauniita värejäkin olet loihtinut.

  Tuosta fasaanista neuloin vuosi sitten kuudet sukat, tykkään noista väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava on liikkua luonnossa ja sitten mitä löytää... Autolla ajaessakin katselee maisemia ja sitten ajatus että tuolla voisi käydä katselemassa josko jotain löytyisi, mänty-kangasmetsät ovat tällä hetkellä niitä mitä mieluusti katselee. Sitä ruosteorakasta laitoin tiiviiseen sankkoon veden ja ammoniakin kanssa, sai olla toosi varovainen sen ammoniakin kanssa. Mielenkiinnolla odotan mitä saan niistä sienistä... tuota ruosteorakasta niin paljon että perusvärjäystäkin kokeilen siihen. Marja-aroniat muhimassa kattilassa ulkona, n. 15 litraa keräsin puskista.

   Poista