Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Keltasipulin kuorilla ja pajulla värjäys


Tässä oikealta keltasipulin kuorilla värjättyä lankaa, 5 litran kattila täynnä keltasipulin kuoria ja vettä niin paljon kun mahtui, keittelin parisen tuntia. Laitoin 100 g Viking Villeä sekaan sekä alunapuretuksen 1 rkl. Jätin langat yöksi kattilaan ja eilen huuhtelin ne. Ei tasaista värjäystä mutta voimakas oranssinruskea tuli. Näiden rinnalla on sitten tuo keskimmäinen vyyhti siilatussa sipuliliemessä värjättyä, alunapuretus ja väri tarttui tähänkin ihan kivasti.
Kaksi vasenta vyyhtiä on sitten pajunlehdillä värjätty, olisiko ollut lehtiä sellaiset 6 litraa ja yöksi laitoin veteen ja kidesoodan kanssa hautumaan. Eilen keittelin pajunlehdet varmaan pari tuntia ja jäähtyneeseen liemeen 1 rkl alunaa ja langat 100 g ja tuli voimakas väri kun tänä aamuna huuhtelin, monessa vedessä sai huuhdella. Laitoin vielä kylmävärjäykseen 100 g lampaan villalankaa joka saa rauhassa siellä muhia, näyttäisi väriä tarttuvan.

Mutta nyt kokeilen värjäystä saflorilla ns. kylmävärjäyksenä. Tetri Designin sivulta löytyy ohjetta. Huomenissa siitä sitten.

4 kommenttia:

 1. Upea väri sipulista, mistä sie saat noin paljon sipulinkuoria?
  Upeaa väriä anto pajunlehtikin. Miun pitää tustua tuohon kylmävärjäykseenkin,
  Niin ja meillä sataa kuin saavista, sadevettä riittää värjäykseen.

  VastaaPoista
 2. Minä sain myös sipulinkuorilla todella herkullisia sahraminkeltaisia ja eilen lupiininkukilla siniseen taittuvia vihreitä (kun varsilla tuli keltaiseen taittuvia). Punasipulinkuorilla tulee minusta herkuimmat tummanvihreät. Paju menee likoon suraavaksi :D

  VastaaPoista
 3. Hei, olet saanut upeita värejä lankoihisi. Jännä tuo pajunlehdillä aikaansaatu väri. Tykkään siitä kovasti.
  Tänä vuonna luonto antaa mahtavat värit. Upeaa!

  VastaaPoista
 4. Kaunista keltaista ja ruskeaa. Minulla odottaa iso pussillinen sipulinkuoria pataan pääsyä.

  VastaaPoista