Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Lupiinivärjäystulos ja krappia tulossa

Tässä ensimmäinen lupiinin sinililakukilla värjäystulos, kukkia oli vain vajaa 2 litraa ja lankaa 50 g l.valk. Viking Villeä joka esipuretettu alunalla. Lanka ja kukat laitettiin yhtä aikaa kiehumaan kattilaan ja keitettiin siinä 80 asteessa noin tunti ja minulla jäi yöksi kattilaan muhimaan. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen että noinkin vähällä sain kokeiltua ja jos tässä saisi noita kukkia lisää ennenkuin niittokoneet täällä ne ajelee alas.


Tässä alapuolen kuvan kattilassa on tulossa krappivärjäys ja mittari tarkkaan pitämässä lämmöstä tietoa.Lankana on esipuretettu villalanka 200 g l.valkoista. Laitoin melko aikaisessa vaiheessa kattilaan ja olen siitä lähtien sitten varovasti nostanut lämpöä ad. 60 asteen tietämille ja siinä pidän ja jätän sitten vielä yöksi  muhimaan ihan rauhassa. Ainiin lisäsin viinikiveä joukkoon puoli ruokalusikallista.


Että näillä mennään ja lomaa jatketaan.

4 kommenttia:

 1. Värjäys on todella aikaa ja tarkkuuta vaativaa hommaa. Kymmenen minuutin välein mieki tarkastelen lämpömittaria, että lämpö pysyy kohillaan. Varsin tuon Krapin kanssa on oltava tarkkana. Hyvältä näyttävät, molemmat värjäykset.

  VastaaPoista
 2. Tuo kukilla värjäys antoi hienon värin, kestääköhän se miten kulutusta. Toi krappi on ihanaa, miulla sydän sykkii sille aika tiuhaan. Itelläni kerkis lämpö nousta ,mutta tulos on silti mukava,

  VastaaPoista
 3. Kaunis sävy on tullut lupiinin kukista. Nyt pitääkin kerätä kiireesti lupiineja tien varrelta ja kokeilla. Krappilankasi näyttävät tosi upean punaisilta. Puretitko lankoja ennen värjäystä alunalla? Mistä tuota krappia voi ostaa?

  VastaaPoista
 4. Lupiinit ovat kerättynä ja odottelen uutta alunaa saapuvaksi huomenna apteekkiin. Oletko kokeillut muilla kuin sinisillä lupiineilla? Mulla olis tarjolla melkein mitä vaan väriä pellon pientareet pullollaan. Kiitos ohjeesta jonka olit jättänyt blogiini!

  VastaaPoista