Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Lepän lehdistä väriä ja toinen värjäyskerta haapa- ja pihlajanlehtiliemessä


Oikealta
- Viking Vilmaa 100 g l.valk. lepän lehtiliemessä puretuksena suoleheinäliemi, ihanan raikas keltainen
- Viking vilmaa 50 g l.valk. toinen värjäyskerta haavalehtiliemessä, puretus suolaheinäliemi
- Viking Vilmaa 50 g l.valk. toinen värjäyskerta pihlajanlehtiliemessaä, puretus suolaheinäliemi
Nämä kaksi alinta vyyhtiä kävivät tätä ennen yhdessä liemessä joka osoittautui huonoksi liemeksi, ei väriä lähtenyt lainkaan (inkiväärin juuria ja raparperin lehtiä), oli kumminkin hyvä kokeilu. 
Suolaheinäliemi ei ole sitten väriä antava, ainoastaan siihen tulee väriä punainen, mutta se ei tartu kiinni. Hyvä puretusaine kummiskin.

Harjoitus jatkuu, keräsin sen verran niitä tummanlila lupiineja että saan yhden kokeilun edes tehtyä, ne nyt langan kanssa kiehumassa.... 
Krappiliemi odottaa huomista päivää, saa rauhassa krapin palat liueta. 500 g lampaan villaa l.valkoista alunaliemessä odottamassa huomista krappipäivää... Nämä langat hankittu  Riihivillasta.

5 kommenttia:

 1. Tuo suolaheinällä puretus on minulle uutta asiaa. Täälläpäin sitä ei näytä kovin paljoa kasvavan. Kuinka paljon suolaheinää tulee olla, jotta puretusliemen saa aikaiseksi?
  Pihlajanlehdillä olen saanut väriksi tummaa, vihreänruskeaa väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli 10 litran sankollinen suolaheinää juurineen (pesty), liuotin ehkä noin pari päivää, keittelin varmaan lähemmäksi pari tuntia, siivilöin. Peri aatteessa valmis liemi puretukseen kun väriä ei lähtenyt. Nämä ovat omia kokeiluja, en tiedä kuinka tulisi oikein toimia, onko sama periaate kuin esipuretetaan alunalla? Itse en kyllä pitänyt kovin pitkään kun laitoin väriliemiin, liemi kylläkin oli lämmintä missä käytin. En tiedä onko tästä apua. Ensimmäistä kertaa suolaheinällä puretin.

   Poista
 2. Miekin kiinnostuin tuosta suolaheinä puretuksesta, miten se tapahtuu jne.
  Ihania sävyjä jälleen.

  VastaaPoista
 3. Hienoja sävyjä olet saanut lehdistä! Ja minulle myös tuo suolaheinä puretus on uutta..
  Täälläpäin Suomea on tänä kesänä tullut monesta kasvista ihan eri sävyjä kuin aiempina kesinä.... ihmetyttää...

  VastaaPoista
 4. Olen värjännyt lupiinin lehdillä ja varsilla ja siitä tulee aika raikas vaalea vihreä. Saako kukista sitten erilaisen värin?

  VastaaPoista