Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Krappivärjäystuloksia

Lankana näissä Suomen lampaan villalankaa 100 % (Riihivillasta ostettua). Esipuretin alunalla. Laitoin n. 20-30 asteiseen liemeen, lisäsin viinikiveä myös. Nostin hiljalleen lämpötilaa 60-65 tietämille, toisessa liemessä kävi vähän yli 70 asteessa. Kinkkulämpömittari oli mittarina. Ensimmäistä lientä pidin tulella parisen tuntia ja sen jälkeen jätin yöksi likoamaan vielä. Toista lientä keittelin reilut tunnit samalla lailla kuin yllä kerroin. 

Eli allaolevissa kuvissa oikealla ensimmäisestä värjäyskerrasta ja vasemmalla toisesta värjäyskerrasta. Ensimmäisellä kerralla värjäsin 200 g ja toisella kerralla vain 100 g. Mutta hyvät värit on, saatan vielä yhden 100 g värjätä samalla liemellä. 
Nyt lupiinien lehtiä kiehumassa, sitten keittelen keltasipulin kuoret. Mutta näin jatkellaan taas.

8 kommenttia:

 1. Uskomaton tuo sinun tarmosi noiden kasvien ym. keräämisessä ja värjäysliemien keittelyssä. Niin kauniita lankoja tulee padoistasi toinen toisensa jälkeen että se tietysti vain lisää intoa kun saa jatkuvia onnistumisen elämyksiä. Ihana lankoja ahkeroit siellä, jatka vain samaan malliin. Me seurailemme aikaansaannoksiasi kiinnostuneina niin hienoja ne ovat.

  VastaaPoista
 2. Vaikka sitä itsekkin on tuon krapin lumoissa niin siulla on nyt ihan mahtavat sävyt, näköjään erilainen lanka ottaa eritavalla väriä.
  Miekin tänään värjäsin jälkiliemillä, sutta ja sekundaa, uudelleen värjätty sanajalka on ihan hirveä, mutta muut onnistu.

  VastaaPoista
 3. Värjäys on ihanaaaaa...
  Ainoa miinuspuoli on se, että mihin näiden lankamäärien kanssa joutuu! Hukkaanko?
  Ihania värejä sinulla.

  VastaaPoista
 4. Mie oon niin kateellisena tässä seuraillu näitä värjäilyjä, aivan upeita värejä nytkin. Ei näistä pääse mihinkään. Pakko vaan jatkaa seuraamista :) Vielä kun itse oppisi joku päivä noita villatopseja värjäämään yhtä upeisiin väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotahan kun sieniaika alkaa.... täys hurahdus päällä silloinkin :)

   Poista
 5. Kaunista punaista! Nythän se on paras aika värjäykselle, kun luonto puskee monenlaisia aineksia pataan pantavaksi.

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman upeita värejä!!! Minulla krappipussi odottaa vielä kaapissa.....

  VastaaPoista