Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Värjäystä raparperin juurella edelleen ja kukkia


Värjäsin siis lauantaina tavallaan molemmat, ensin harmaat langat ja sen jälkeen jäähtyneeseen liemeen laitoin luonnon valkeat langat ja huuhtelin ne vasta eilen sitten.
Vasemmalta 7. värjäyskerta samassa raparperijuuriliemessä lankana v. harmaa 7-veikka 150 g ja oikealla 8. värjäyskerta samassa liemessä edelleen l.valkea 7-veikka 150 g. Huomaatteko mitään eroa näissä oikean puoleisissa langoissa, tämän päivän auringon paisteessa olivat tuolleen lepäällään ja aurinko muutti värin ihan tuosta oik.puoleisemmasta tumman keltainen. Jatkan vielä samalla liemellä värjäystä, ei tästä kyllän saa.

Sitten kesäkukkiini, etupihalle laitoin aurinkoon amppelitomaatin ja tumman petunian, johon ihastuin tyystin kun kävin puutarhalla, melkein mustaa sävyä.Tässä kukka-asetelmani, koristetupakkaa ja samettikukkaa, sopii hyvin tuohon siniseen ruukkuun ja antaa väriä ns. talollekin. 


Neulerintamalla vaan sukkaa pukkaa, vaikka pitää välillä huiluuttaa käsiäkin. Mutta ei ois pitkään kesälomaan, ensi viikko vielä ja sitten 3 viikkoa lomaa, JEEE!!!

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tuo Raparperinjuurilla värjääminen. Täytyy vaan vielä odotta muutama vuosi, että on juuria tarpeeksi edes kokeiluun.

  VastaaPoista
 2. Kauniit langat tuli. Kesäkukat ovat ihania, minäkin olen istutellut monenlaisia. Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 3. Upeat värit olet saanut raparperista lankoihin. Tuo melkein musta petunia on ihan uutta minulle, näyttää kauniilta, samoin myös samettikukka-tupakkayhdistelmä.

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa , toi raparperi antaa kyllä väriä kauan, tykkään tuosta vihreästäsävystä.
  Miun väri ja purete tilaukset tuli, mutta selkä on siinä kunnossa etten pysty kävelemään viikko on jo maattu, tänään jaksan jo istua hiukan.

  VastaaPoista
 5. Kauniin pehmeitä sävyjä näissä langoissa.
  Minullakin on tomaatti tänä kesänä amppelissa. Nyt ei pääse koira pissaamaan minun tomaatteihini niinkuin viime kesänä =D

  VastaaPoista