Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

perjantai 10. elokuuta 2012

Punavyöseitikki värjäykseen

Viime syksynä siskolikka kertoi tästä sienestä eli punavyöseitikistä että tälläkin saa värjättyä. No tässä on sitten muutama kuva tästä sienestä, varressa hyvin tunnistettava punainen vyö, pienenä on aika punaoranssin värinen, vanhemmiten väri alkaa enemmän ruskettua siis lakissa. Alimmassa kuvassa on sitten eilisen päivän saldo mitä sain, painava on säkki, sillä tämä sieni painaa. Tänään kävin lisää keräämässä en saanut ihan niin paljon kuin eilen, mutta jos sitä huomenna pistäis padan porisemaan ja keittäis sen väriliemen. Tänään tein havaintoja sitten muistakin värisienistä eli verihelttaseitikki on nousemassa, siitä ei ole nyt kuvaa, mutta kuvaan senkin, sillä sain viime vuonna aivan oranssia väriä.


Samalla sitten keräsin poimurin aina täyteen mustikoita että saa illalla syödä mustikkamaidon. Oli naurussa pidättelemistä tämä meidän Jone kultsi se ahmimalla mätti syödä mustikoita kun hokasi mitä olin tekemässä. Mustikkahullu, kuten on autohullukin.
Eilen sain myös pikkupussillisen kanttarelleja, ei ole kiirettä niiden perään vielä. Tänään huomioin että suppilovahverotkin alkaa olla hyvällä mallilla että viikon kahden päästä saa niitäkin jo sitten paistinpannulle.

Hyvää viikonloppua kaikille ja nauttikaa luonnosta, minä ainakin olen nauttinut luonnossa liikkumisesta ja nautin siitä edelleenkin. Syksy on mahtavinta aikaa vuodenajoista!

3 kommenttia:

 1. Hyvän saaliin olet saanut.
  Ootko koskaan kokeillut värjätä pihlajanmarjoilla, niitähän tulee tänävuonna valtavasti. Ajatus niistä kiehtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole käynyt mielessä, mutta mikä ettei, marja-aronian marjoilla olen kokeillut, mutta varmaankin ne ei ollut niin kypsiä vielä, mutta kyllähän minä niistä jotain sain neulottua. Tuomen marjatkin ovat käyttöön sopivia ja sianmarjat.

   Poista
 2. Minäkin tykkään syksystä eniten. Tänä vuonna en ole värännyt vaan huonolla menestyksellä yrittänyt tuhota viime vuoden värjättyjä. Sienivärjäys kyllä kiinnostais...

  VastaaPoista