Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Vuoden aikana tehtyjä

Postaan tässä mitä olen aiemmin tehnyt vuoden aikana värjätyistä langoista. Olen käyttänyt toisenlaisiakin värjäysmenetelmiä. Näissä valmistuneissa töissä on normaaliin tapaan värjättyjä, sitten tiiviiseen pussiin laitetaan aluna-puretetut langat kosteina  ja sekaan lisätään värjäyksessä käytettyjä kasveja, sieniä. Pidetään 2 vkoa vaikka ulkona autotallissa, käännellään joka päivä ja puristellaan, 2 vkon jälkeen huuhdellaan kunnolla. Kolmas tapa on sellainen että tarvitaan valmiita värjäysliemiä, aluna-puretettua lankaa kosteana, tiiviitä rasioita. Laita langat vyyhteinä rasiaan, kaatele erivärisiä liemiä miten haluat ja tämän jälkeen annat olla vaikka ulkona viikon ajan, tämän jälkeen huuhtele kunnolla. Näillä saadaan niitä erilaisia sävyjä. Mutta asiaan, tässä ohessa kuvia tuotoksistani vuoden ajalta. Autan mielelläni jos jotain kysyttävää, voi lähestyä kommenttien merkeissä.

 

 
 
 
Kiitän kaikkia kommentoijia mukavista palautteista.

5 kommenttia:

 1. Ompa kauniin värisiä käsitöitä.

  Alotin tuollaisia siksak kuvioisia sukkia, mutta varresta tuli kuudellatoista silmukalla puikolla aivan kamalan iso. Kärsiikö kuvio kuin paljon jos silmukoita on 12 tai 14.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaanko näin, olen neulonut 14 s eli niistä tulee nuorelle ja hyvin hoikkasääriselle sopivat sukat, jos 12 niin voisi olla lapsen kokoiselle. Sitähän silmukan määrää voi vähentää myös sitten kun alkaa resoriosuus, siitä kavennan ennen kuin alan neuloa resoria.
   Vähennät tuosta kuvio-osuudesta eli kun 2 o yhteen, niin siinä sitten 4 o, langankierto, 2 oikein, langankierto, 4 o ja 2 o yhteen. Puikon ensimmäisen oikein yhteen olen neulonut takakautta ja puikon viimeiset 2 etukautta yhteen. Kuvio ei kärsi ollenkaan kun vähennät noin.

   Poista
 2. Kauniita lapasia ja sukkia.
  Itse värjätyistä langoista tehtyinä, arvokkaampia, kun ostolangoista. Minulta tuo värjäys on vielä kokeilematta !!

  VastaaPoista
 3. Innostuin jo tuosta helposta värjäys-tavasta, mutta alunapuretus ei näköjään sitten onnistukkaan tavallisella pienellä sähköhellalla . Täytyy jättää tämä homma toisten iloksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunapuretuksen olen tehnyt siten että reilun lämmintä vettä sankoon ihan hanasta ja sitten 100 g lankaa kohti ruokalusikallinen alunaa... hämmennän kunnolla alunan sinne lämpimän veden sekaan ja sen jälkeen vyyhditetyt langat likoamaan annan olla seuraavaan aamuun, laita vaikka elmukelmua sankon päälle. Puristele langat sellaiseksi sopivan kosteiksi jos käytät jompaa kumpaa menetelmää värjäyksessä. Olisiko tästä apua.

   Poista